Slané chuťovky
Paštétky (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Pohostenie z lístkového cesta je vždy vďačné. Je rýchlo hotové a chutné. Vyskúšajte tieto paštétky, určite s nimi budete úspešní.
45 (+ chladnutie) minút príprava |
15 minút na 200/180 °C |
Postup
- Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 7 mm a vykrajujujeme z neho kolieska s priemerom 5 cm.
- Z polovice koliesok vyrežeme menšie kolieska, dostaneme medzikružie.
- Všetky kolieska potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vyrezané kolieska ihneď položíme na plné kolieska.
- Uložíme na studenou vodou vypláchnutý plech a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Po 3 minútach teplotu znížime na 180 °C a dopečieme. Necháme vychladnúť.
- Krabie tyčinky rozmixujeme, pridáme tatársku omáčku a citrónovú šťavu podľa chuti.
- Touto zmesou naplníme paštétky.
- Ozdobíme maličkým trojuholníčkom pomaranča (mesiačiky pomaranča nakrájame priečne) a lístočkom petržlenovej vňate.
- Poznámka: Pri pečení niekedy cesto lístkuje tak, že vydvihne veľmi jednu stranu. Potom to napravíme tak, že po vybratí z rúry ihneď zahorúca tieto paaštétky jemne rukou zatlačíme na vyvýšenú stranu, aby sa vyrovnali.
Paštétky môžeme plniť akoukoľvek pomazánkou podľa svojej chuti.