Foto: olinecka
Vyborny kolačik naučila som sa pri pečeni na svadby, je to aj taky sviatočny.
porcií
príprava
na 130 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
300 g |
|
150 g |
|
50 g |
|
na hrot noža |
|
Plnka: | |
300 g |
|
1 bal |
|
150 g |
|
3 |
|
1 čl |
|
Poleva: | |
150 g |
|
100 g |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Bielka dame s cukrom do hlbšej misy ,ktoru dame nad paru a šľahame mixerom na najvyššich otačkach kym nam nezhustnu .Vyskušame prevratenim misy,keď držia pridame odvažene orechy ,muku kde sme zamiešali prašok do pečiva.Všetko zľahka premiešame a pripravime si plech,ktory poriadne vymastime a ozdobne vrecko do,ktoreho dame zmes.Na plech striekame rožky.
- 2
Sušime vo vyhriatej rure na 130 stupňov 35-40 minut.Upečene nechame vychladnúť.Pripravime si krem,maslo heru dame miešať s vanilkou a cukrom do peny pridame žltka a nakoniec kávu.
- 3
Plnku si nastriekame na rožky ozdobnym vreckom a hotove mačame do čokoladovej polevy.Čokoladu polameme na menšie kusky pridame ceru a trocha kakao,všetko dame do misky ,ktoru dame do mikrovlnky a nechame roztopiť.Načame hotove rožky.Prajem dobru chuť!!!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu