Parížske rožky

Autor receptu: olinecka

Vyborny kolačik naučila som sa pri pečeni na svadby, je to aj taky sviatočny.

40ks
porcií
40 minút
príprava
80 minút
na 130 °C

Postup

  1. Bielka dame s cukrom do hlbšej misy ,ktoru dame nad paru a šľahame mixerom na najvyššich otačkach kym nam nezhustnu .Vyskušame prevratenim misy,keď držia pridame odvažene orechy ,muku kde sme zamiešali prašok do pečiva.Všetko zľahka premiešame a pripravime si plech,ktory poriadne vymastime a ozdobne vrecko do,ktoreho dame zmes.Na plech striekame rožky.
  2. Sušime vo vyhriatej rure na 130 stupňov 35-40 minut.Upečene nechame vychladnúť.Pripravime si krem,maslo heru dame miešať s vanilkou a cukrom do peny pridame žltka a nakoniec kávu.
  3. Plnku si nastriekame na rožky ozdobnym vreckom a hotove mačame do čokoladovej polevy.Čokoladu polameme na menšie kusky pridame ceru a trocha kakao,všetko dame do misky ,ktoru dame do mikrovlnky a nechame roztopiť.Načame hotove rožky.Prajem dobru chuť!!!!!