Parížske rožky z cesta ako na laskonky fotorecept
Dve muchy jednou ranou,z cesta ,ako na laskonky som si urobila aj spodky pod rarížske rožky a zabila som dve muchy jednou ranou,plnku nad Zobraziť celý popisDve muchy jednou ranou,z cesta ,ako na laskonky som si urobila aj spodky pod rarížske rožky a zabila som dve muchy jednou ranou,plnku nad parou som tiež použila na oboje ,do základu na laskonky som dala orechy a na parížske rožky kakao a trošku rumu,,
príprava
Suroviny
| 5 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 350 g | 
                                                             | 
                                                    
| 180 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| na hrot noža | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 5 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Poleva: | |
| 200 g, -na polevu | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Z bielkov a cukru ušľaháme nad parou tuhý sneh
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Sneh odstavíme z pary a zľahka zamiešame doň orechy,múku a prášok do pečiva..
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Dáme do vrecka a striekame na papier na plechu rožky,pomali sušíme v trúbe pri 100st,do ružova...
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Takto vyzerajú upečené..
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Potom nad parou šlaháme žĺtka s cukrom do zhustnutia a keď sú ušlahané dáme dole z pary a necháme vychladnúť,a pritom vyšlaháme maslo a zošlaháme spolu dáme rum a kakao a ešte vymiešame...
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Dáme do cukrárenského vrecka a dávame na rožky,kroré dáme von vychladnúť,alebo do chladničky...
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Potom si rozpustíme čokoládu a chladné rožky namáčame do nej..
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Môžeme podávať...
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Laskonky robíme z toho istého cesta ,cez šablonu na papier na plechu a tak isto sušíme ako rožky,to sú už pripravené na plnenie
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Laskonky plníme krémom bez kakaa a rumu ,ale pridáme 100 g mletých orechov...
                                                     - 
                                                    11
                                                    
A tiež môzeme servírovať,dobrú chuť...
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu