Parfait z horkej čokolády a čili fotorecept

Ladislav Hužik
šéfkuchár reštaurácie Lemon Tree & Sky v Bratislave, 14. februára 2013
Parfait z horkej čokolády a čili (fotorecept)
Foto: Luboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Parfait:
400 g
200 ml
150 g
100 g
1 ks
Omáčka:
300 g
150 g
Jahodový tatarák:
200 g
2 ks lístkov
1 PL




Postup

  1. 1


    Žĺtky s cukrom šľaháme do hustej peny, pridáme roztopenú čokoládu, zašľaháme. Necháme chvíľu ochladiť a až do vlažnej zmesi postupne pridávame vyšľahanú smotanu. Do tejto zmesi už pridáme iba nasekanú čili papričku bez jadierok. Vylejeme do ľubovoľných foriem a necháme zamraziť.

  2. 2


    Omáčka: jahody necháme rozmraziť, pridáme cukor a spolu rozmixujeme. Ak sa zdá, že omáčka je riedka, lebo jahody obsahujú veľa vody, dáme to na chvíľu odpariť na hustú omáčku.

  3. 3


    Jahodový tatarák: jahody nakrájame na maličké kocky spolu s mätou a túto zmes spojíme jahodovou omáčkou.

Diskusia k receptu

ppokia
na obrázku to vyzerá zaujímavo, ale chcela by som vedieť ako to chutí? sladko -štiplavo?
denyany
aj mňa by zaujímala výsledná chuť, ale hlavne, takého kuchára by som uvítala v mojej kuchyni :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia