Parfait z horkej čokolády a čili (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup


  1. Žĺtky s cukrom šľaháme do hustej peny, pridáme roztopenú čokoládu, zašľaháme. Necháme chvíľu ochladiť a až do vlažnej zmesi postupne pridávame vyšľahanú smotanu. Do tejto zmesi už pridáme iba nasekanú čili papričku bez jadierok. Vylejeme do ľubovoľných foriem a necháme zamraziť.

  2. Omáčka: jahody necháme rozmraziť, pridáme cukor a spolu rozmixujeme. Ak sa zdá, že omáčka je riedka, lebo jahody obsahujú veľa vody, dáme to na chvíľu odpariť na hustú omáčku.

  3. Jahodový tatarák: jahody nakrájame na maličké kocky spolu s mätou a túto zmes spojíme jahodovou omáčkou.