Parfait z horkej čokolády a čili (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
Žĺtky s cukrom šľaháme do hustej peny, pridáme roztopenú čokoládu, zašľaháme. Necháme chvíľu ochladiť a až do vlažnej zmesi postupne pridávame vyšľahanú smotanu. Do tejto zmesi už pridáme iba nasekanú čili papričku bez jadierok. Vylejeme do ľubovoľných foriem a necháme zamraziť.
Omáčka: jahody necháme rozmraziť, pridáme cukor a spolu rozmixujeme. Ak sa zdá, že omáčka je riedka, lebo jahody obsahujú veľa vody, dáme to na chvíľu odpariť na hustú omáčku.
Jahodový tatarák: jahody nakrájame na maličké kocky spolu s mätou a túto zmes spojíme jahodovou omáčkou.
|