Parené buchty s pohánkovým tvarohom

Autor receptu: dada777

Tento recept na parené buchty je od Jaroslava Žideka a je naozaj výrobný, odkedy som ho vyskúšala, už robím len tento. Ja som parené buchty podávala s pohánkovým tvarohom, takže sú bezmliečne a vhodné pre alergikov na mlieko. Samozrejme, že je možné použiť aj klasický tvaroh, prípadne posypať makom, kakaom a pod. Tak poďme maškrtiť...

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Objem hrnčeka v mojom recepte je 200ml.
    Pri príprave buchiet si kvások nechystáme vopred, ale droždie pridávame priamo k ostatným surovinám a zamiesime si z nich cesto, ktoré rozdelíme na rovnaké kúsky.
  2. Z nich vytvarujeme buchty, ktoré naplníme lekvárom (alebo ovocím), necháme ich nakysnúť a paríme 15 minút. Po naparení každú buchtu popicháme špajľou, aby z nich vyšla para.
  3. Na posypanie parených buchiet som použila pohánkový tvaroh, ktorý som posypala práškovým cukrom. Ale je na vás ako si ich upravíte a posypete, fantázii sa medze nekladú. Dobrú chuť!