Foto: drobcova
Takto robila parené buchty moja babka, toto sú pre mňa tie naj, toto je spomienka na detstvo...
8-10
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z mlieka, cukru, droždia si urobíme kvások, ktorý zmiešame s preosiatou múkou, štipkou soli, pridáme vajce a 1 v.l. oleja a vymiešame hladké polotuhé cesto, ktoré prikryjeme a dáme vykysnúť na teplé miesto cca 20minút.
-
2
Cesto vyvaľkáme asi na 0,5cm a pohárom vykrojíme kolieska na ktoré dáme 1 kopcovú lyžičku čučoriedok, spojíme kraje a vytvarujeme buchtu, necháme ešte cca 10 minút oddýchnuť. Parím v parnom hrnci 10 minút.
-
3
Posypeme makom/kakaom a polejeme rozpusteným maslom, alebo len také "holé". Dobrú chuť!
Diskusia k receptu