Parádne buchty

janka5 - fotkajanka5, 3. januára 2013
Parádne buchty
Foto: janka5
90min minút
príprava
25 min minút
na 200 °C

Suroviny

20  g
300 ml
50 g
0,50 kg
trochu
1
60g rozpustené
1
trochu




Postup

  1. 1

    Droždie dame do zohriateho mlieka pridame lyžičku cukru trošku soli a zamiešame. Do misy dame muku,soľ citronovu kôru,vanilku, cukor,rozpustene maslo a droždie.Postupne pridavame mlieko a zapracujeme cesto.Nechame ho hodinku kysnuť v teple.

  2. 2

    Cesto rozvaľkame na asi centimeter hruby plat a vykrajujeme štvorčeky 5x5cm.Na každy štvorček dáme lekvár a tvarujeme buchty.Potom ich ukladáme na vymastený pekáč.A natrieme ich vajíčkom.Nechame ich ešte štvrť hodinky kysnuť na pekáči.

  3. 3

    Zapneme rúru na 200 stupnov.A dáme ich do rury.Po desiatích minutach ruru znižte a ešte 15 minut dopečte.Ešte horúce ich pokropte rumom zmiešanym s cukrom a 2 lyžic.horucej vody.Vychladnuté buchty pocukrujte.

Diskusia k receptu

hralka
pekné buchtičky,podarili sa ti,ukladám do KK
babkamt
Ale robíš chúťky. Práve pijem kávu. Jednu by som si k nej veru dala.
anina6
chutné buchtičky, musím aj ja spraviť. a to s tým rumom vyskúšam, asi budú voňavejšie.
evanaaa
Krásne buchtičky, dávno som nemala, jednu by som si schmatla aj ja. Ale myslím, že sa ani nemusia potierať vajíčkom, ako si pamätám, mama to nerobila, len ich pomaslila pred pečením a pootm stačilo pocukrovať. Ale navadí, dobré sú tie tvoje, aj také by som si dala.
marienka44
@Janka5 , ak dobre rozumiem, do cesta sa nedáva vajicko a žĺtok v rozpise je na potretie buchiet. Ja by som radsej zltok dala do cesta a tak ako hovorí @Evanaaa , stačí buchty pred pecením potriet tukom, maslom, aj medzi buchtami, aby sa nezlepili.
Pri príprave kys. cesta rozpusteny tuk davam nakoniec do cesta, az po mlieku a kvasku. Má to svoj dôvod. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia