Foto: janka5
90min minút
príprava
príprava
25 min minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Droždie dame do zohriateho mlieka pridame lyžičku cukru trošku soli a zamiešame. Do misy dame muku,soľ citronovu kôru,vanilku, cukor,rozpustene maslo a droždie.Postupne pridavame mlieko a zapracujeme cesto.Nechame ho hodinku kysnuť v teple.
- 2
Cesto rozvaľkame na asi centimeter hruby plat a vykrajujeme štvorčeky 5x5cm.Na každy štvorček dáme lekvár a tvarujeme buchty.Potom ich ukladáme na vymastený pekáč.A natrieme ich vajíčkom.Nechame ich ešte štvrť hodinky kysnuť na pekáči.
- 3
Zapneme rúru na 200 stupnov.A dáme ich do rury.Po desiatích minutach ruru znižte a ešte 15 minut dopečte.Ešte horúce ich pokropte rumom zmiešanym s cukrom a 2 lyžic.horucej vody.Vychladnuté buchty pocukrujte.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pri príprave kys. cesta rozpusteny tuk davam nakoniec do cesta, az po mlieku a kvasku. Má to svoj dôvod. :-)