Recept na paradajkový džem mám veľmi dlho možno aj 30 rokov dozadu, keď som si zakladala ako mladá gazdinka knihu receptov a každý jeden Zobraziť celý popisRecept na paradajkový džem mám veľmi dlho možno aj 30 rokov dozadu, keď som si zakladala ako mladá gazdinka knihu receptov a každý jeden recept som písala ešte vtedy na písacom stroji, no nespomínam si od koho je. Musím sa však priznať, že som ho nikdy nerobila až tento rok. Vyskúšajte a prosím si vašu odozvu.
Postup
-
1
Očistené paradajky pokrájam a rozmixujem v mixery. Nedávam dolu šupku, to by bola škoda, tam je veľa výživných látok. Potom pridám zázvor, kyselinu citronovú, vanilkový cukor a všetko varím 1,5 hod.
- 2
Takto uvarené nechám vychladnúť a potom prepasírujem. Do prepasírovaného pridám kryštálový cukor, dobre premiešam a varím ešte cca 40min. Teda do zhustnutia.
- 3
Takto uvarený džem ešte horúci dám do pohárov a do suchého dunctu. Vyšli mi 4 poháre s obsahom 2,5dcl.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu