Paradajkové fettuccine s byvolov mozzarelou a špenátom fotorecept

paploska - fotkapaploska, Prešovský kraj, 23. decembra 2013
Paradajkové fettuccine s byvolov mozzarelou a špenátom (fotorecept)
Foto: paploska

Viem, že sú Vianoce, ale počas príprav na ne, vždy dostaneme chuť na niečo chutné talianské. Tentokrát to vyhrali naozaj rýchle a veľmi chutné Zobraziť celý popisViem, že sú Vianoce, ale počas príprav na ne, vždy dostaneme chuť na niečo chutné talianské. Tentokrát to vyhrali naozaj rýchle a veľmi chutné fettucine...

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny. Pri tomto recepte sú dôležité kvalitné ingrediencie. Cestoviny mám domáce, paradajky od svokry, ak nemáte to šťastie odporúčam paradajky od Alnatury. Cesnak nakrájame na jemno, chilli papričku posekáme. Množstvo chilli nechám na vás, ja tam dávam jednu poriadne pálivú.

    Paradajkové fettuccine s byvolov mozzarelou a špenátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na dvoch PL speníme cesnak a chilli. Dávajte pozor, aby sa cesnak nepripálil. Pridáme paradajky vo vlastnej šťave, znížime teplotu a varíme počas prípravy špenátu a cestovín asi 15 min. V závere pretlačíme paradajky vidličkou.

    Paradajkové fettuccine s byvolov mozzarelou a špenátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cestoviny uvaríme al dente. Špenát pripravíme nad parou za 4 min. Buvoliu mozzarelu rozdrobíme. V závere ochutíme paradajkovú omáčku prírodným cukrom, soľou, čerstvo pomletým korením, balzamicovým octom. Do omáčky pridáme na 1 min. cestoviny a spolu prehrejeme.

    Paradajkové fettuccine s byvolov mozzarelou a špenátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cestoviny naaranžujeme na tanier, na vrch dáme špenát, posypeme potrhanou mozzarelou. Mozzarelu môžete nahradiť aj iným obľúbeným syrom a poriadne posypeme čerstvo pomletým čiernym korením. Dobrú chuť. :-)

    Paradajkové fettuccine s byvolov mozzarelou a špenátom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

afataga
uplne super, viem, ze mame podobne chute, keby si bola blizsie, mohli by sme sa pozyvat na obedy :-)
ampara
Tak toto je super jedlo,chutné,aj krásne nafotené!
afataga
tak ma napadlo, ci nevies, ako sa doji byvol? :-)))
tiginko
To mi niečo pripomína: pamätáš @afataga ako @angast capka dojil? :-) Perfektné jedlo @paploska , aj mne by si ulahodila, dnes mám podobný obed, len bez toho bufala. Pekné sviatky dievčatá!
abdul
Oné, mohli by ste sa bližšie k sebe presťahovať.
@afataga : Byvol sa dojí automatickou dojičkou pre býky, ktorá sa po nadojení 6 litrov sama vypne.
@tiginko : Máš TSSSSSSSSSSSSSSSSS.
paploska
@tiginko ten syr si môžeme predsa vymeniť :-) a afataga dík za to dojenie, ja som zabudla, že ide o chlapa :-)
silvia16
Super recept a fotečky sú nádherné. Teraz cez prázdniny mám viacej času na skúšanie nových receptov. Tento je narade. 5 hviezdičiek zaslúžených.
honestka
Elegantne a chutne papanie ako vzdy ponuknes.
zboznujeme a nastastie mame k dostaniu pravu buffalo mozzarellu tiez.
@afataga , a oni sa doja ozaj velmi lahko - u nas sa pasu vo volnej prirode a je to uzasny zazitok ich vidiet v stade, pokial sa nerocvalaju do stampede...
Zdravy a uspesny Novy Rok vam zelam!
viera111
Vyskúšala som a chutilo fantasticky, manžel to vychválil do neba a to nemá rád špenát.... Odporúčam všetkým, je to výborná kombinácia chutí. A to som pritom použila len obyčajnú mozzarellu a paradajky v konzerve z Tesca.
paploska
@viera1 to ma naozaj teší :-) a s tým špenátom sme sa aj my dlho borili, ale teraz nepovie ani mäkké "F" a všetko zje :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha