Paprikový bôčik

bejgi - fotkabejgi, 10. februára 2012
Paprikový bôčik
Foto: bejgi

Z druhej polovice som urobila klasiku :)

10
porcií
45 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
 /cemege/
10 strúčik




Postup

  1. 1

    Bravčový bôčik umyjeme a dáme variť na 1/2 hodiny do osolenej vody s rozpučeným 1/2 cesnakom.

    Paprikový bôčik - obrázok 1
  2. 2

    Po uvarení vyberieme potrieme druhou 1/2 cesnaku a posypeme rovnomerne červenou pomletou paprikou. Necháme vychladnúť, najlepší je na druhý deň z chladničky. Dobrú chuť.

    Paprikový bôčik - obrázok 2

Diskusia k receptu

sneica
mnam tuto dobrotu som si vedela vychutnat po kazdej domacej zabijacke...
mataliptak
no to je krásny bočik ....dávno som nerobila dakujem za pripomenutie ...
izabella929
si ma navnadila, idem vybrať z mrazáka a za hodinu si pochutnám...uhorku k tomu, alebo papriku plnenú kapustou...)pekná to máš...šikulka.-)
)
slawi
S cerstvym chlebikom a kyslou uhorkou, dala by som si povedat :-)
afataga
veru aj ja by som si dala, davno som to nejedla, kedysi to robieval moj otec, ale uz to neurobi :-(, musim sa na to aj ja odhodlat
babkamt
dávno som ho nerobila,kúpila si pekný bôčik.
janger
Tak toto som straaaasne davno nejedla, mnam.
kuchticka
Hm, ja o taku dobrotu ani nezavadim :-((( Ved u nas sa bocik len tak snadno neda kupit.
kuchticka
Ved som od lutosti nad sebou zabudla pochvalit tuto dobrotu. Vyzera to tak lakavo, ze bych asi neodolala a dala bych si hned teraz s mojim ciernym chlebom co som prave upiekla. Zabudla bych, ze chcem obmedzovat maso.
orchidea
toto som jedla naposledy v detstve.... sama som to ešte nerobila, ďakujem za pripomenutie
mata3636
no neviem, ale 1,5kg mäsa v celku variť 30-40 minút? ja takýto paprikovaný bôčik robím niekoľkokrát za zimu a varím aspoň 2 hodiny. ved aj keby bolo mäsa nakrájané na kocky, po pol hodine bude ako žuvačka, len nie mäkké. ale každému ako sa mu páči, u vás tak, u nás onak :)
bejgi
ďakujem za milé komentáre :) @tinca aj ja :))) /ja som delená strava, hm.. :))) @mata3636 , ja nie som až taký začiatočník, mäsko som vložila do vriacej vody a do 40 min. bolo akurát, možno mám lepší hrniec a pokrývku ako ty :)))
evanaaa
Takto si robievam lalok, ale ma nanapadlo uvariť aj bôčik a mám v mrazničke až dva krásne, viac chudé ako tučné, pekne prerastené, jedno teda obetujem.
brooklynka
....a vodu nevylievať !!!! zemiačiky,polievková zeleninka a mrvenička...ochutiť soľou a korením.......vždy to takto robievam,lebo ja som taká polievočková....bôčik len pre chlapov,lebo málokedy sa mi podarí kúpiť tak krásny ako tento ... :-(, inak fantázia,tento by som aj ja spapkala
bejgi
@evanaaa , @brooklynka , @torticka , ďakujem za komentáre, z laloka som ešte nerobila a podľa mojich skúseností, vôbec akékoľvek mäso ktoré kúpiš od poctivého chovateľa je 100 násobne lepšie a krajšie ako z obchodu, povedzme si otvorene :)
anka64
práve som ho dokončila a je mňam voňavý a určite bude chutný :)
jankaamacko
Mňáám, ten je krásny, urobím si......Toto nám robievala kedysi mamka , na desiatu do školy, keď som mala, chalani si chceli meniť desiatu s mojou..:))) 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia