Panini s lososom, avokádom a chrenovo – kôprovou smotanou

Autor receptu: redakcia

Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a strednej Európy sú tradične väčšie, pestrejšie a obsahujú viac teplých jedál.

1
porcia
10 minút
príprava

Postup

  1. Bagetu prerežeme na polovičku a naplníme zmesou, ktorú sme pripravili z creme fraiche alebo smotany, kôpru, chrenu a horčice. Na dochutenie použijeme soľ a korenie. Do bagety naukladáme plátky lososa, avokáda a ozdobíme šalátom a citrónom.
  2. Náš tip: Creme fraiche je hustý, mierne kyslý smotanový krém obsahujúci bakteriálne kultúry. Je však menej kyslý a menej viskózny ako kyslá smotana, obsahuje viac tuku (až 35 %), čo má v kuchyni isté výhody – dá sa napríklad vytvoriť pena.