Pancakes - americké palacinky fotorecept

tetadena - bez fotkytetadena, 7. februára 2011
Pancakes - americké palacinky (fotorecept)
Foto: tetadena

Tento recept som vyskúšala na naliehanie mojich synov zo zásadných kultúrnych príčin. Tí, ktorí poznáte The Simpsons - tie čudné žlté postavičky, ktoré sú Zobraziť celý popisTento recept som vyskúšala na naliehanie mojich synov zo zásadných kultúrnych príčin. Tí, ktorí poznáte The Simpsons - tie čudné žlté postavičky, ktoré sú údajne "vtipné", viete, že každé ráno ich tata začína raňajkami so stohom amerických palaciniek. Už dlhšie mi pílili decká uši, že to chcú vyskúšať a na Vareche som neobjavila recept, tak ho pridávam. Vyskúšajte určite budete milo prekvapení. Recept som prevzala z netu -originál USA - prispôsobený našim potravinám.

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1šálka = 250ml:
2  šálky
2,5  kávová lyžička
3 polievková lyžica
0,5 kávová lyžička
2 veľké
1,5  šálky
2 polievková lyžica, (olej)
 na potretie




Postup

  1. 1

    Všetko treba zmiešať a spraviť hladké cesto. Nezľaknite sa, je dosť husté. Ja so robila v šľahači. Vyzerá takto:

    Pancakes - americké palacinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Poriadne rozpáľte teflonovú panvicu a jemne potrite olejom. Vlejte 2-3 lyžice cesta a pečte. Američanky písali, že treba pozerať, keď sa v strede začnú robiť bublinky - potom otočiť. Vyskúšala som, treba poslúchnuť.

    Pancakes - americké palacinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Otočiť na druhú stranu a dopiecť do zlata.

    Pancakes - americké palacinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na tanier postupne ukladajte palacinku, potom ju prelejte výdatne javorovým sirupom a do stredu položte kúsok masla. Týmto spôsobom navrstvite do akejkoľvek výšky. Na záver opäť prelejte javorovým sirupom. Takto to vyzeralo u nás:

    Pancakes - americké palacinky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

julica
náhodou sipsonovci sú vtipní dosť, nie je to stupidný seriál
babinka
tak u nas sa to jedava po solo kusoch, upecene, poliate sirupom a navrch este kopec slahacky - to je start do sobotnajsieho rana pre vnucky, pancake im pripravuje otecko. Cez tyzden pouziju narychlo pancake alebo waffle z mrazaku, upecu v hriankovaci a natieraju nutelou alebo sirupom a opat slahacka!! Kaloricka bomba na druhu :)
evusik
simsonovci sú super, ale pancakes sa ti podarili aj keď mne tieto americké palacinky skôr pripomínajú naše dolky alebo lievance :-)
babidka
dcera rodine tiez pekava v sobotu alebo nedelu na ranajky pancakes - pouziva na to elektricky vaflovac a je to naozaj kaloricka bomba :-) Deti dostanu tolko "rychleho cukru" ze idu vyskocit z koze z prebytku energie :-))))
babav
@evusik , mas pravdu ,su to dolky.Palacinky su crepes ;-)
@tetadena ,mas ich velmi vydarene a ten usmiaty fesak im
robi dobru reklamu;-)
kuchticka
@evusik , su to lievance. @babav. co su dolky na Slovensku neviem, ale ceske dolky su pecene s kysnuteho cesta. Ano palaicnky su krepes.
alexdidi
myslím, že lievance a dolky je to isté, aspoň čo sa cesta týka, iba dolky sa robia malé na špeciálnej dolkovej panvici a lievance väčšie ako tie americké....len by sme ich mali radšej jesť tak ako doteraz, teda občas...vtom by sme si nemali brať príklad od američanov, aby sme nedopadli tak ako oni, myslím tým americkú obéznosť...
babinka
to mas pravdu, len to siroke "pozadie" nie je iba z tohto jedla, aj ked presladene je tu vsetko, co prechadza okolo cukru (napriek tomu, ze cukor je menej sladky), tu je vsetko akosi "nadmerne" - takmer ako od nas na vychod bola krajina - nadrozmerna, vsetko tam bolo naj,naj,naj.... a teraz mam pocit, ze tu je to tiez tak, vratane "potemkinovskych palacov"
pietroo
Ľudia, vy ste blázni ! Toto budete jesť ??? Obávam sa, že ten usmiaty fešák pri tejto strave nedopadne dobre !
babidka
@pietro , ved sa to nejedava kazdy den :-) To by si nas musel preplieskavat za kazdy druhy recept na Vareche :-)))))))))))))))))))))Pocnuc kolacmi a zakuskami a konciac pecenym bocikom a krkovickou ....:-))
douglas
Podarili sa! Vyzerajú presne tak krásne "fluffy", ako by ich servírovali v každej americkej pancake house. Myslím, že mladí mali veľkú radosť z výsledku. Pomohli mame upratať kuchyňu?
marienka44
@Tetadena , ja nemam salku 250 ml, ale hrncek na bielu kavu ma "strichom" 300 ml. Nemám rada recepty na salky, lebo je to len od oka. :-)
sovka62
Keď vidím ten úsmev na tvári konzumenta, stála tá práca za to. A raz za čas mu hádam ani takáto kalorická bomba neublíži, hlavne, ak sa dosť hýbe.
marianne69
@marienka ja tiez moc hrncekove kolaciky nemusim,ale ked sa mi recept paci,tak som to merala v nadobke(litraku) na mlieko,tam su uvedene mierky,teraz som si uz kupila odmerky.@tetadena ,preco nie,raz za cas aj taketo pancakes pohladia brusko:-)su paradne...
sovka62
@marienka , ja tiež takú šálku nemám, ale mám litrovú sklenú odmerku, tak to meriam v nej a hotovo. Sú tam objemové aj hmotnostné diely. Tie druhé veľmi nevyužívam, radšej odvážim, lebo tam, kde je napr. 600 g múky, je už odmerka dosť široká a ciacha je len na jednej strane. Ale na tekuté je v pohode.
evanaaa
Aj ja mám viac tých odmeriek so stupnicou, veď mnohokrát treba merať nielen sypké ale aj tekutiny, to nie je žiadny problém. Ja hrnčekové mám radšej ako váženie na váhe. A čo sa týka línie, niekto to môže jesť aj každý deň a neubíži mu to, a ako poznám, sú takí, čo sa trápia s diétami a zdravou stravou a výsledok žiadny.
evanaaa
Alexdidi má pravdu, lievance aj dolky sú to isté, robené na panvici, no teraz sa niektoré robia aj z nekysnutého cesta, tak ,ako niekto robí kysnuté palacinky. A do palacinkovej hmoty sa na skyprenie môže pridať minerálka, sóda bik., alebo štipka PDP, ale aj nemusí. Každý si robí ako mu chutí.
honestka
Potvrdzujem, ze su vyborne. Ja vsak zaklad robim s kyslym mliekom alebo smotanou. su lahodnejsie. = A uplne dokonale toto jedlo by bolo k tomu pridat 2-3 ranajkove klobasky a par platkov opecenej moravskej slaniny. Ked som to prvykrat mala tu jest, tak som sa len pozerala na tanier- takato kombinacia?.. ale teraz to zboznujeme a jeme .. ozaj obcas...
spominala som to tu:  varecha.pravda.sk/zazitky/the-calgary-stampede-od-july-9-...
babav
@honestka , obdivujem ta,lebo ja som si za cele dlhe roky co tu zijem na tu kombinaciu sladkeho so slanym ,nezvykla.Oddelene ano,ale spolu nie;-).
luciasjm
toto som vzdy chcela vyskusat a ochutnat. Dakujem za receptik kucharka, pridavam do KK :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia