Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
1 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Želatínu namočíme do studenej vody asi tak na päť minút, do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie, kryštálový cukor, pridáme vanilkový cukor a na miernom ohni privedieme tesne na bod varu, odstavíme a necháme trocha vychladnúť.
- 2
Do vychladenej hmoty pridáme napučanú želatínu, zmiešame a nalejeme do pohárov alebo formičiek, necháme stuhnúť v chladničke na 1 až 2 hodiny.
- 3
Dezert podávame poliaty bazovým sirupom, ozdobíme čerstvým ovocím a lístkami čerstvej mäty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu