Panakota s bazovým sirupom

redakcia - fotkaredakcia, 11. septembra 2009
Panakota s bazovým sirupom
Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
2
porcie
5 minút
príprava
1 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 ml
1 plátok
50 g
20 g




Postup

  1. 1

    Želatínu namočíme do studenej vody asi tak na päť minút, do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie, kryštálový cukor, pridáme vanilkový cukor a na miernom ohni privedieme tesne na bod varu, odstavíme a necháme trocha vychladnúť.

  2. 2

    Do vychladenej hmoty pridáme napučanú želatínu, zmiešame a nalejeme do pohárov alebo formičiek, necháme stuhnúť v chladničke na 1 až 2 hodiny.

  3. 3

    Dezert podávame poliaty bazovým sirupom, ozdobíme čerstvým ovocím a lístkami čerstvej mäty.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia