Paleo Steak

camembert - fotkacamembert, 27. septembra 2013
Paleo Steak
Foto: camembert

Tak a je to tu! Nastal čas na paleo steak.

1
porcia
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 steak

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dbajme na to aby sme si obstarali steak z hovädziny ktorá visela aspoň 3 týždne. Steak necháme ohriať na izbovú teplotu.

  2. 2

    Mäso potrieme z oboch strán olivovým olejom a osolíme. Položíme na suchú rozpálenú panvicu a pečieme 3 minútý. Potom steak otočíme a pečieme ďalšie 2 minútý. Steak vyberieme z panvice a necháme na drevenej doske odležať 5 - 10 minút.

  3. 3

    Teraz môžeme steak nakrájať približne na 2 - 3 milimetre hrubé plátky a posypeme čiernym korením. Podávať ho môžeme z jednoduchým šalátom napríklad z rokety.

Diskusia k receptu

afataga
vskutku vydareny, len ja mam radsej este menej prepeceny
jamarlen
solil by som až hotový, mňam, teším sa s tebou z neho:)
irenaw
čo tu písať, to sa komentuje samo ;-)
ubka
tak ten je perfektný, už iba prisunúť tanier a pustiť sa doňho :-)...ale zaujímalo by ma, ako nechávate odležať mäso, aby sa nepokazilo , napríklad v tom vise ?
evanaaa
Mňa by zaujímalo, ako sa ten steak pokrája na také tenké pláty - 2-3 mm, dá sa to? A olej by som zamenila, poprípade aj za masť, či to by už nebolo ono? Ale vypadajú dobre......