Foto: edith
Rada vymýšľam nové recepty a tento vznikol keď som jedného dňa spravila nadmerný počet palaciniek. Výsledok je famózny. Torta je jednoduchá a sýta a Zobraziť celý popisRada vymýšľam nové recepty a tento vznikol keď som jedného dňa spravila nadmerný počet palaciniek. Výsledok je famózny. Torta je jednoduchá a sýta a hlavne všetkým u nás doma chutí. Túto tortu zvládnu spraviť aj menej zručnejší kuchári.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
2 ks |
|
120 g |
|
1 ks |
|
450 ml |
|
0,5 dcl |
|
220 g |
|
0,02 dcl |
|
|
|
2 x 40 g |
|
750 ml |
|
400 g |
|
180 g |
|
2 ks |
|
180 g |
|
na posypanie |
|
|
Postup
-
1
Cesto : suroviny na cesto spracujeme tak ako na klasické palacinky. Cesto musí byť nadýchané a mierne husté. Cesto spracujte metličkou, nie mixérom ! 0,5 dcl mlieka som nahradila minerálkou a je to úžasná vec. Rada od mojej starej mamy. Farbivo nie je podmienkou, ja ho pridávam len kvôli kontrastnej farebnosti plnky a cesta.
- 2
Plnka : Ako prvé si uvaríme puding. Ja používam hlavne čokoládový, 2 balenia po 40 g vymiešame z 400 ml mlieka a s kryštálovým cukrom. Zvyšok 350 ml mlieka si dáme variť a necháme zovrieť, postupne do neho vlievame rozmiešaný puding v mlieku. Puding musí byť veľmi hustý preto sa dáva o 250 ml menej mlieka ako píšu v návode. Keď je puding uvarený v miešame do neho 400 g kyslej smotany čo sú približne dva kelímky. Treba ho stále miešať až sa smotana s pudingom úplne spoja.
- 3
Postup lepenia : Pripravíme si formu na tortu, prípadne ľubovoľnú okrúhlu misu. Začneme striedavo ukladať palacinky, tie potrieme lekvárom a naň rozotrieme väčšiu vrstvu čokoládového pudingu zmiešaného so smotanou. Takto striedavo postupujeme až kým nemáme polovicu za sebou. Nakrájame si oba banány a tie poukladáme do strednej vrstvy, a pokračujeme z vrstvením ...povrch ukončíme palacinkami ktoré poprášime práškovým cukrom. Dáme stuhnúť do chladničky na zhruba 3-4 hodiny. Podávame so šľahačkou. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu