Palacinková ruža

siuuu - fotkasiuuu, 16. júla 2020
Palacinková ruža
Foto: siuuu

Toto je skôr inšpirácia ako recept, pretože palacinky vie určite pripraviť každý. Ružu robievam v sladkej aj slanej verzii, keď mám čas sa trocha pohrať a ocenil ju aj môj chlap, ktorý inak zje všetko väčšinou bez slov.

15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

 tenšie (na 1 ružu cca 3-4 kusy)
 (alebo podobný typ syra)
 (alebo tavený syr)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Upečené palacinky (u nás sa robia bez cukru - na cca 10 menších kusov dávam 1/2 l mlieka, 220 g hladkej múky, 2 vajcia a štipku soli, ak chcem hnedé, nahradím časť múky kakaom) potrieme plnkou podľa chuti. Ja na slano dávam Lučinu ochutenú bylinkami, alebo horčicou alebo tavený syr a na sladko mascarpone s cukrom a vanilkou, alebo Lučinu s cukrom a vanilkou, môže byť aj oriešková nátierka alebo podobne. Natreté palacinky pokrájame na pásy široké cca 4 - 6 cm.

  2. 2

    Pokrájané pásy po jednom rolujem - striedam pás s okrajom (kraje palaciniek) a pásy bez okrajov zo stredu. Narolujem toľko pásov akú veľkú chcem ružu. Ružu nadekorujem na tanierik a doplním plátkami ovocia alebo zeleniny - podľa druhu palaciniek. Pri slanej verzii pridávam na potreté palacinky niekedy aj tenké plátky šunky.

    Palacinková ruža - obrázok 2

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Povedený receptík, hlava otevřená, šikovné ruky a krásná fota! Kouzelně inspirativní, krásné palacinkové ruže, jsi šikulka!