Toto je skôr inšpirácia ako recept, pretože palacinky vie určite pripraviť každý. Ružu robievam v sladkej aj slanej verzii, keď mám čas sa trocha pohrať a ocenil ju aj môj chlap, ktorý inak zje všetko väčšinou bez slov.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
tenšie (na 1 ružu cca 3-4 kusy) |
|
(alebo podobný typ syra) |
|
(alebo tavený syr) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Upečené palacinky (u nás sa robia bez cukru - na cca 10 menších kusov dávam 1/2 l mlieka, 220 g hladkej múky, 2 vajcia a štipku soli, ak chcem hnedé, nahradím časť múky kakaom) potrieme plnkou podľa chuti. Ja na slano dávam Lučinu ochutenú bylinkami, alebo horčicou alebo tavený syr a na sladko mascarpone s cukrom a vanilkou, alebo Lučinu s cukrom a vanilkou, môže byť aj oriešková nátierka alebo podobne. Natreté palacinky pokrájame na pásy široké cca 4 - 6 cm.
- 2
Pokrájané pásy po jednom rolujem - striedam pás s okrajom (kraje palaciniek) a pásy bez okrajov zo stredu. Narolujem toľko pásov akú veľkú chcem ružu. Ružu nadekorujem na tanierik a doplním plátkami ovocia alebo zeleniny - podľa druhu palaciniek. Pri slanej verzii pridávam na potreté palacinky niekedy aj tenké plátky šunky.
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu