Palacinková roláda

Autor receptu: podravka

Komerčný recept
Omrzeli vás už palacinkové trojuholníčky? Vyskúšajte nový spôsob prípravy palaciniek - palacinkovú roládu!

60 minút
príprava

Postup

  1. Pohánkovú a polohrubú múku, prášok do pečiva a vodu vložíme do mixéra a vymixujeme cesto. Necháme 30 minút odstáť a potom pridáme vajcia.
  2. Z pripravenej zmesi urobíme 16 – 18 kusov palaciniek.
  3. Prvú palacinku natrieme Lino ladou nugát a zrolujeme do 2/3. Na zvyšnú 1/3 položíme ďalšiu palacinku natretú Lino ladou mliečnou, ktorú rolujeme do 2/3. Zopakujeme aj s palacinkou natretou Lino ladou duo a postupne striedame jednotlivé krémové náplne.
  4. Hotové palacinky nám vystačia na 2 rolády - na jednu roládu použijeme 8 - 9 kusov palaciniek.
  5. Obe rolády necháme 2 hodiny odstáť a nakoniec posypeme práškovým cukrom. Nakrájame na 2 cm rolky a podávame s kopčekom zmrzliny, ovocím a šľahačkou.