Ozdoby z vizovického cesta /fotorecept/

danculka - fotkadanculka, 3. decembra 2010
Ozdoby z vizovického cesta /fotorecept/
Foto: danculka

Ako školáčka som chodila na výtvarný krúžok a učiteľ nás učil aj modelovať,dovolila som si Vám predstaviť hmotu s ktorou sme pracovali,v Zobraziť celý popisAko školáčka som chodila na výtvarný krúžok a učiteľ nás učil aj modelovať,dovolila som si Vám predstaviť hmotu s ktorou sme pracovali,v prílohe niekoľko ukážok./adv.venček a niekoľko ozdôb /

720 minút
príprava

Suroviny

500 g
3 dl




Postup

  1. 1

    Zo surovín vypracujeme cesto do hladka 30-40 min/až to nedodržíš ukáže sa to na kvalite výrobku,Cesto dáme na 6 hod. minimálne do chladničky v mikro sáčku.Potom začneme s ním pracovať. /Najlepšie je na noc v chladničke./ Stočenie základu pod venček.

    Ozdoby z vizovického cesta /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Vykrajovanie rôznych tvarov, modelovanie jabĺčok lístkov, hrozna ,srdiečok ,čo Vás napadne ...lepíme vodou,

    Ozdoby z vizovického cesta /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Kedˇje urobený volne ho sušíme 2 hod,...

    Ozdoby z vizovického cesta /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Zo cesta čo zostalo som urobila rôzne ozdoby..

    Ozdoby z vizovického cesta /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    Detail na obrázok.

    Ozdoby z vizovického cesta /fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    Ked´všetko odpočívalo 2 hod. ,potom dáme rúru na 130.150 st. a sušíme v rúre pootvorenej

    Ozdoby z vizovického cesta /fotorecept/ - obrázok 6
  7. 7

    to sú hotové výrobky..

    Ozdoby z vizovického cesta /fotorecept/ - obrázok 7
  8. 8

    Adv.venček pripravený na stôl

    Ozdoby z vizovického cesta /fotorecept/ - obrázok 8

Diskusia k receptu

voz12
Tak toto je nádhera.To by som nedoázala.
danculka
Ale ano, všetko sa dá ušúlať, vykrojiť,vlasy sa pretláčajú ako cesnak,ježkove pichliače sa nastrihujú nožnicami atd...dík.
evanaaa
Čím to je, že sa to tak leskne, vypadá to ako porcelán, krásne ! A keby sa to ešte prifarbilo ( niektoré iba ), ako by sa to ukázalo.
honestka
aj ja mam ozdoby z tohto cesta, prve roky sme tu mali stromcek ozdobeny len nimi a pernickami, tiez ich vesiam na rozpucane pruty na velku noc - niekedy som ich s radostou davala aj ako nezvycajny darcek. cesto mam tmavsie a ked su uz dobre odstate a preschnute, oplati sa ich nastriekat dobrym -nie vsak acetonovym lakom (vtedy sa na ne ani prach tak lahko nenachyta a nezvlhnu).
alexdidi
Je to vynikajúci nápad...určite sa dá aj farbiť...a ako tvorivosť pre deti, výborné....ďakujem a určite budeme niečo tvoriť, ikeď adventný veniec už nie, ale nápadov už mám neúrekom....
danculka
evanaaa,pred koncom sušenia som to pretrela vajíčkom,robola som , už aj farebné nie je problém, už do cesta sa dá pridať farba potravinárska.honestka,,ano kto to robí profesionálne , tak pridáva do toho lepidlo na tapety,ale potom to aj lakuje.Dá sa to použiť, aj ako darček,ked´je to pekne urobené.
paveljrk
Niečo také som videl v Tv.nejako som tomu nevenoval pozornosť a tak som nevedel postup.Dakujem,určite využijem a nie len na adventný veniec.
tatranka
Dobrých nápadov a rád nikdy nie je dosť.Určite sa niekedy s cestom pohrám a vyskúšam.Ukladám do Kk.
danculka
@tatranka ,tvoje ozdoby už tiež využívam,bol to ,dobrý nápad,pred podávaním ich nechám chvíľu namočené v sladkokyslom náleve,myslia si ,že je to zeleninový šalát,v kvetinovej úprave...
matased
Veľmi kreatívne a pekné dielka a aj dobrý nápad na zimné večery....aj ja ukladám!
sbsgabi
to si mi pripomenula školu na výtvarnom krúžku sme robili všelijaké takéto venčeky vtáčiky svietniky a potom ná, to pani učiteľka dávala piecť a mi sme obdarovali koho sme mali radi ako napríklad rodičov staré mami .Ďakujem pripomenula si mi pani učiteľku ktorá bola veľmi naozaj veľmi dobrá a s láskou robila svoju prácu takých ľudí je teraz veľmi málo.
danculka
Vidíš,som omnoho staršia ,ako ty a tiež spomínam na školu..
bedrunka
Danculka,
Ďakujem za inšpiráciu a rady nad zlato (odležanie cesta po zamiesení a pred pečením). Keď nedodržíš niektoré pracovné postupy, materiál sa správa celkom odlišne. Ja som tiež vyrábala perníkové chalúpky a stromčeky keď boli deti malé. Teraz už mám konečne vnúčatká, tak musím znovu nabehnúť na manufaktúru. Príjemné blížiace sa sviatky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia