Ovocný (mrveničkový) koláč

matyz - bez fotkymatyz, 14. októbra 2010

Tento recept je od mojej tety z AU.

20 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
1/2
2
 hrnček
1




Postup

  1. 1

    2 hrnčeky polohrubej múky + 1 hrnček kryštálového cukru + 1/2 masla zmiešame na mrveničku. Odoberieme 1/4 mrveničky.

  2. 2

    Do zvyšku zamiešame 1 kypriaci prášok + 2 vajíčka + šálku mlieka aby vzniklo polotekuté cesto. Cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech.

  3. 3

    Na cesto poukladáme ovocie [čerstvé/ z kompótu] (Ovocie podľa vlastnej chuti /jahody, ríbezle, maliny/) Posypeme odobratou mrveničkou. Vložíme do rúry piecť.

Diskusia k receptu

dorisa
Mám rada takéto recepty, ukladám , vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia