Ovocné lievancové srdiečka

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 17. mája 2016
Ovocné lievancové srdiečka
Foto: droetker

Komerčný recept

18
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na cesto:
100 g
1 bal.
300 ml
 na smaženie
Na ozdobenie:
300 g
2 PL zarovnané
1 bal.
1 KL zarovnaná
1 bal.
150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ovocie necháme mierne rozmrznúť. Ponorným mixérom ovocie čiastočne rozmixujeme.

  2. 2

    Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na prípravu lievancov s vodou a ovocím. Metličkou vypracujeme hladké cesto a necháme asi 5 minút stáť.

  3. 3

    Na ozdobenie v kastróliku zmiešame ovocie s cukrom, vanilkovým cukrom a škrobom a krátko povaríme.

  4. 4

    Na rozohriatu, olejom potretú panvicu položíme formičku v tvare srdca, do ktorej nalejeme cesto. Smažíme z oboch strán dozlatista.

  5. 5

    Šľahačku v prášku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. Lievance ozdobíme ovocnou omáčkou a šľahačkou.

  6. 6

    TIP: Lievancové srdiečka výborne chutia so zmrzlinou.

    Ovocné lievancové srdiečka  - obrázok 6

Diskusia k receptu