Ovocné lievancové srdiečka

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

18
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ovocie necháme mierne rozmrznúť. Ponorným mixérom ovocie čiastočne rozmixujeme.
  2. Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na prípravu lievancov s vodou a ovocím. Metličkou vypracujeme hladké cesto a necháme asi 5 minút stáť.
  3. Na ozdobenie v kastróliku zmiešame ovocie s cukrom, vanilkovým cukrom a škrobom a krátko povaríme.
  4. Na rozohriatu, olejom potretú panvicu položíme formičku v tvare srdca, do ktorej nalejeme cesto. Smažíme z oboch strán dozlatista.
  5. Šľahačku v prášku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. Lievance ozdobíme ovocnou omáčkou a šľahačkou.
  6. TIP: Lievancové srdiečka výborne chutia so zmrzlinou.