Foto: laurisia
Robila som tento koláč prvý krát - tak akosi podľa seba a poskladaním info z netu o tom, ako sa dá využiť doma vyrobená Zobraziť celý popisRobila som tento koláč prvý krát - tak akosi podľa seba a poskladaním info z netu o tom, ako sa dá využiť doma vyrobená "Lučina"
príprava
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
1/2 bal. |
|
Krém: | |
1 liter |
|
1 téglik |
|
3 - 4 PL |
|
1 téglik |
|
1 bal. |
|
Na vrch: | |
1 - 2 pohár |
|
|
|
|
Postup
-
1
Dva dni vopred si urobíme domácu Lučinu – V miske zmiešame spolu (stačí lyžicou) jogurty a smotanu na varenie. Do sitka dáme plátenko alebo utierku, postavíme na nejaký hrniec, aby mohla stekať srvátka a do plátenka vylejeme pripravenú zmes. Necháme stekať aspoň 15 hodín, potom ešte v plátenku trošku vyžmýkame, vyklopíme do mištičky a odložíme do chladničky. Vzniklo nám cca pol kilo domácej Lučiny.
- 2
Upečieme piškótu - Vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny, potom pridáme vodu a nakoniec pomaly zamiešame tuhý sneh z bielkov, múku a PDP. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (bude nám zároveň nakoniec robiť „ohradu“ pre želatínu, aby sa nevyliala pod cesto) a pečieme pri teplote 160 °C.
- 3
Krém – Vyšľaháme šľahačkovú smotanu so stužovačom, kým nemáme poriadne hustú šľahačku. V druhej (väčšej miske) vyšľaháme domácu Lučinu s práškovým cukrom. Postupne ručne primiešame šľahačku. Rovnomerne natrieme na vychladnutú piškótu.
- 4
Poukladáme na tenké úhľadné plátky nakrájaný broskyňový kompót a popolievame želatínou.
- 5
Želatínu si pripravíme podľa návodu (každá má iný postup prípravy a je na iné množstvo) tak, že na tekutinu použijeme šťavu z kompótu a dolejeme do pol litra obyčajnou vodou.
- 6
Necháme cez noc zatuhnúť v chladničke. Kto chce, môže ešte dozdobiť šľahačkou
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu