Ovocné kocky s domácou Lučinou

laurisia - fotkalaurisia, 21. apríla 2014
Ovocné kocky s domácou Lučinou
Foto: laurisia

Robila som tento koláč prvý krát - tak akosi podľa seba a poskladaním info z netu o tom, ako sa dá využiť doma vyrobená "Lučina"

120 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
4 PL
4 PL
1 PL
1/2 bal.
Krém:
1 liter
1 téglik
3 - 4 PL
1 téglik
1 bal.
Na vrch:
1 - 2 pohár

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dva dni vopred si urobíme domácu Lučinu – V miske zmiešame spolu (stačí lyžicou) jogurty a smotanu na varenie. Do sitka dáme plátenko alebo utierku, postavíme na nejaký hrniec, aby mohla stekať srvátka a do plátenka vylejeme pripravenú zmes. Necháme stekať aspoň 15 hodín, potom ešte v plátenku trošku vyžmýkame, vyklopíme do mištičky a odložíme do chladničky. Vzniklo nám cca pol kilo domácej Lučiny.

  2. 2

    Upečieme piškótu - Vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny, potom pridáme vodu a nakoniec pomaly zamiešame tuhý sneh z bielkov, múku a PDP. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (bude nám zároveň nakoniec robiť „ohradu“ pre želatínu, aby sa nevyliala pod cesto) a pečieme pri teplote 160 °C.

  3. 3

    Krém – Vyšľaháme šľahačkovú smotanu so stužovačom, kým nemáme poriadne hustú šľahačku. V druhej (väčšej miske) vyšľaháme domácu Lučinu s práškovým cukrom. Postupne ručne primiešame šľahačku. Rovnomerne natrieme na vychladnutú piškótu.

  4. 4

    Poukladáme na tenké úhľadné plátky nakrájaný broskyňový kompót a popolievame želatínou.

  5. 5

    Želatínu si pripravíme podľa návodu (každá má iný postup prípravy a je na iné množstvo) tak, že na tekutinu použijeme šťavu z kompótu a dolejeme do pol litra obyčajnou vodou.

  6. 6

    Necháme cez noc zatuhnúť v chladničke. Kto chce, môže ešte dozdobiť šľahačkou

    Ovocné kocky s domácou Lučinou - obrázok 6

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Prepac,ze nerozumiem,v uvode mas -velky jogurt-v postupe je uvedena ,,Lucina',/Lucina je podla mna kremovy syr ako Philadhelphia cream cheese/,alebo nerozumiem alebo nieco nie je v poriadku,alebo jogurt a smotana na varenie sa spolu uvari na tvaroh,kolacik vyzera dobre ale nevedela by som ho urobit podla tvojho popisu,mozes mi to vysvetlit ako to je ,vdaka.
Asi som si myslela, že už všetci poznajú recept na domacu Lučinu :-) Opravím to v bode 1. Z tých jogurtov a smotany Ti vznikne cca pol kilo domacej Lučiny.
Ďakujem za komentáre :-) Koláč bol naozaj výborný. Pre tie, ktoré Lučinu robievajú bežne - nepomýľte sa a nepridajte do jogurtu soľ :-)
aj ja si robím domácu Lučinu a používam ju na tiramisu :-) ale nechávam odtekať 24 hod. Aj tento koláčik môže byť dobrý,niekedy vyskúšam.

Pridaj komentár k receptu: