Foto: alex37
Táto torta vznikla ako improvizácia na suroviny ktoré boli v chladničke a bol najvyšší čas ich spotrebovať.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
Krém: | |
250 g |
|
400 g |
|
3 PL |
|
Čokoládová poleva: | |
100 g |
|
100 g |
|
1 PL |
|
Náplň: | |
2 ks |
|
|
Postup
-
1
Urobíme si korpus zo 4 vajec, zvlášť žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu, olej múku a nakoniec opatrne vmiešame sneh zo 4 bielkov. Na dno tortovej formy dám papier na pečenie a boky formy nevymazávam a nemúčim. Pečiem na 180°C cca 30´- 40´.
- 2
Broskyne ošúpeme, pokrájame na drobné kocky a necháme z nich odtiecť šťavu. Na krém vyšľaháme mascarpone s tvarohom a s cukrom podľa chuti. Vznikne z toho jemný krém.
- 3
Po vychladnutí tortový korpus rozrežeme na polovicu, natrieme džemom, ja som mala marhuľový, natrieme plnkou uložíme na ňu nahusto ovocie, natrieme druhou polovicou krému a priklopíme druhou stranou piškóty, taktiež natretou džemom. Povrch torty natrieme zbytkom krému a podľa fantázie pokvapkáme čokoládovou polevou. Ovocie môžeme použiť akékoľvek, ale potom by som možno nedávala vanilkový tvaroh, ale ovocný...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mam problem
moja dcera nie, ale ja mam kilecka navyse a nebanovala by som o ne prist, lenze lubim sladke
kedze si ocividne naslovovzaty odbornik,daj prosim ta par receptov na sladke mnamky ci dokonca az jedla , ktore budu chutne, vyzivne a nizkokaloricke
dakujem za vsetky mne podobne gazdinky :-)
tá kombinácia bola naozaj fajn.
@smejkad aj javorový sirup je celkom dobrá náhrada, je trochu drahý, ale spotreba nie je veľká. Ja ho dávam aj do pudingov, ale pri to mascarpone s tvarohom neviem či to trocha nerozriedi krém...preto radšej troška toho cukru, veď tri lyžice na celý krém to nie je také strašné..
:-)
@marta5 , ďakujem, naozaj, je jednoduchá a svieža, vyskúšaj :-)