Ovocná torta

Autor receptu: alex37

Táto torta vznikla ako improvizácia na suroviny ktoré boli v chladničke a bol najvyšší čas ich spotrebovať.

16
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Urobíme si korpus zo 4 vajec, zvlášť žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu, olej múku a nakoniec opatrne vmiešame sneh zo 4 bielkov. Na dno tortovej formy dám papier na pečenie a boky formy nevymazávam a nemúčim. Pečiem na 180°C cca 30´- 40´.
  2. Broskyne ošúpeme, pokrájame na drobné kocky a necháme z nich odtiecť šťavu. Na krém vyšľaháme mascarpone s tvarohom a s cukrom podľa chuti. Vznikne z toho jemný krém.
  3. Po vychladnutí tortový korpus rozrežeme na polovicu, natrieme džemom, ja som mala marhuľový, natrieme plnkou uložíme na ňu nahusto ovocie, natrieme druhou polovicou krému a priklopíme druhou stranou piškóty, taktiež natretou džemom. Povrch torty natrieme zbytkom krému a podľa fantázie pokvapkáme čokoládovou polevou. Ovocie môžeme použiť akékoľvek, ale potom by som možno nedávala vanilkový tvaroh, ale ovocný...