Foto: rennatte
V tomto recepte predstavím zaujímavé zdobenie torty. Dá sa použiť na rôzne torty, podľa chuti, ja som zvolila podľa aktuálnej sezóny jahody.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na pevný podklad, ktorý sa zmestí do chladničky si pripravíme čistú bublinkovú fóliu (baliaca fólia na sklenený a krehký tovar), čokoládu rozpustíme v horúcom kúpeli, po rozpustení pridáme olej, do hladka vymiešame
-
2
vylejeme na fóliu,
-
3
rozotrieme, vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
-
4
Ovocie (jahody) rozmixujeme,
-
5
prelejeme do odmerky a dolejeme mliekom do 500ml
-
6
dáme variť, pudingové prášky rozmiešame v 50ml mlieka, pridáme kryštálový cukor, vlejeme do vriaceho ovocného mlieka a uvaríme hustý puding
-
7
za častého miešania necháme úplne vychladnúť, maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme po častiach vychladnutý puding,
-
8
vyšľaháme na hladký krém
-
9
tortový korpus rozrežeme na tri pláty, natrieme džemom a krémom
-
10
aj vonkajšie a bočné strany
-
11
vyberieme stuhnutú čokoládu, stiahneme fóliu a podľa tortovej formy vykrojíme tvar korpusu, ja som mala srdce,
-
12
položíme na tortu, pritačíme a dáme stuhnúť do chladničky
-
13
ozdobíme podľa fantázie
Diskusia k receptu