Ovocná pena na fánky (fotorecept)
Autor receptu: tetadena
Keď som videla recept na fánky od Frony, zaslintala som a hneď na druhý deň urobila.
Sú naozaj úžasné.
Zostali mi však bielka. Zapracovala fantázia a spomenula som si na školskú jedáleň, ako
nám k šiškám občas robili takú dobrú ružovú penu, čo voňala po jahodách, alebo lesnej
zmesi - podľa toho aký sirup práve mali. No a bolo to....
Postup
- Rozmixujte ovocie s cukrom /kto chce, môže precediť, aby ste tam nemali zrniečka/.
Zároveň si dajte do hrnca variť vodu - na vodný kúpeľ. Do plechovej misky dajte bielky a cukor- neviem koľko a keď neviem koľko, píšem primerane, vložte do vodného kúpeľa a šľahajte -najlepšie šľahačom. Keď sa cukor rozpustí a bielky sú tuho vyšľahané postupne pridávajte rozmixované ovocie. Postupne ochutnávajte a podľa chuti pridávajte ovocie a cukor. Želám pekné fašiangy.