Foto: monccicci
Receptov na bublaninu je veľmi veľa, ja pridávam svoj obľúbený, zatiaľ chutil každému :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zmäknuté maslo, cukor a žĺtky vyšľaháme do peny (trvá to trošku dlhšie). Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a zľahka zamiešame.
-
2
Vyšľaháme bielky so štipkou soli a jemne zamiešame do žĺtkovej hmoty.
-
3
Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Poukladáme ovocie podľa chuti (môže byť aj čerstvé, alebo kompótové - pozor bez šťavy!!... jednoducho aké máte doma a aké máte radi, najlepšie sú broskyne nakrájané na menšie kúsky, či vykostené čerešne, alebo mix drobného lesného ovocia :-) )
-
4
Bublaninu pečieme asi 30 - 40 minút na 180 stupňov, no treba vyskúšať podľa vašej rúry. Ak je povrch zhnednutý, mala by byť už upečená. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke, aby sa nám nezaparil koláč zo spodnej strany, bol by mazľavý. Po vychladnutí môžeme posypať práškovým cukrom. Nemám obrázok nakrájaného koláča, pretože som ho robila už skôr a zabudla som urobiť posledné foto :-). Ak najbližšie budem robiť, doplním :-), alebo ak niekto upečie túto bublaninu z vás, tak mi pošlite fotku a ja ju tu dám :-)
Diskusia k receptu