Osviežujúci jahodovo- rebarborový koláč

katulik1986 - fotkakatulik1986, 30. júna 2011

Tento koláč pečieme vždy v lete, keď je sezóna jahôd a vždy v zime, ak sa mi podarí nejaké jahôdky ukoristiť a zamraziť. Je Zobraziť celý popisTento koláč pečieme vždy v lete, keď je sezóna jahôd a vždy v zime, ak sa mi podarí nejaké jahôdky ukoristiť a zamraziť. Je veľmi osviežujúci a vhodný na pohostenie na gril party ;-)

Suroviny

Cesto:
120 g
120 g
1/2 ČL
1 ks
250 g
1 ks
PLNKA:
200 g olúpaná- nakrájaná na malé kocky
1 ČL
300 g
0,15 l
5 ks
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Maslo, cukor, soľ a vajce vymiešame dopenista, pridáme preosiatu múku a vypracujeme vláčne cesto. Na hodinku odložíme na chladné miesto. Cesto rozvaľkáme na kruh (mne sa to cesto vždy dosť trhá, tak to na plechu potom čistými rukami upacičkujem), vložíme do formy, kraje cesta vytlačíme na okraj formy a popicháme vidličkou. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme doružova.

  2. 2

    Predpečený koláč vyberieme, vlejeme šľahačkovú zmes, rovnomerne rozložíme ovocie, vložíme späť do rúry a pri teplote 180 C pečieme 40 minút.

  3. 3

    Plnka: Rebarboru umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kúsky a 5 min. dusíme so škoricou a so 100 ml vody. Jahody očistíme a rozkrojíme na štvrtky. Smotanu rožšľaháme s vajcami, vanilkovým a práškovým cukrom a nakoniec do toho vlejeme rebarborovú zmes.

Diskusia k receptu

dajda
Katulik1986 ja davam do cesta trochu mlieka,natoto množsvo muky asi dve PL.Cesto sa nelame a lepšie sa vaľka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia