Oškvarkové pagáče

alenka0901 - bez fotkyalenka0901, 5. februára 2011

Tieto pagáče som upiekla do práce, kde sme mali menšiu oslavu. Doslova sa po nich iba "zaprášilo", a to som ich robila z dvojitej dávky. Na druhý deň každý hľadal iba pagáče. Preto sa chcem s Vami podeliť o tento recept. Je veľmi ľahký.

Suroviny

50 dg
1 ks
10 dg
2 ks
2 ks
25 dg, mleté

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny, okrem oškvarkov zmiešame a vypracujeme polotuhé cesto,ktoré rozvaľkáme a naň rozotrieme pomleté oškvarky. Zložíme do kocky a cesto prekladáme 4x po pol hodine. Nakoniec rozvaľkáme a formičkou povykrajujeme pagáče, ktoré potrieme vajíčkom a posypeme ľanom, sézamom alebo sušeným cesnakom v prášku. Upečieme. Želám Vám dobrú chuť.180

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Slané chuťovky, Pečené

Diskusia k receptu

diabambulka
super, máme radi oškvarkovníky a nemám recept a keď sa po tom to zaprášilo tak už mám ten správny:-)
ketty3811
škvarkové pagáče mám rada,ale stále nemám ten najjj recept.Tak vyskúšam tvoj.:-)
alenka0901
Milá Marienka, budeš prekvapená, aké sú výborné i s práškom do pečiva.
abend
Verím, že sú dobré aj s PRDOPEČOM, iba sa pýtam, sú dobré aj na druhý deň?
andrea77
na druhý deň sú suché trúsive prdopeč vysušuje cesto
ellinka51

Hm - skoda -ale ja nemam ponatia kolko gr.su 2 prasky do peciva...alebo 2ks smotana ?
Rada by som tvoj recept vyskusala :)
malovka
malovka ja som sa naučila od starších žien, že cesto neskladám na 4 ale jednoducho ho zviniem na šúľok,vyvaľkám a znovu zviniem
alenka0901
Milá ellinka. Prášok do pečiva tam ide 1 ks- klasika, čo predávajú v obchode, smotany kyslé 2 ks po 200 ml.
Malovka - dobrý nápad zvinúť cesto do šúľka, určite vyskúšam. Ďakujem za nápad.
ancicka
Skoro mi pripadajú ako fanky.Chcela by som vedieť koľko kúskou z toho bolo,asi veľa nie,preto sa po ních zaprašilo.Nikdy na druhý deň koláče nie su také isté ako ,ked sú čerstvo upečené.
ancicka
Tento recept,už ked čítam a si predstavujem,ako by asi vyzerali tie pagáče ,už pri čítaní pochybujem o tom ,či by som ich piekla.
jozka2
neviem preco je tu tolko negativnych reakcii,ked sa recept este nevyskusal,ancicka skus.