Rýchly hrnčekový makový koláč
Foto: bavimapiect
Úprimne, ja osobne mak moc v láske nemám, ale keď som vyskúšala tento koláčik, nemohla som súhlasiť. Bol úžasný, robievam ho často. Doma sme Zobraziť celý popisÚprimne, ja osobne mak moc v láske nemám, ale keď som vyskúšala tento koláčik, nemohla som súhlasiť. Bol úžasný, robievam ho často. Doma sme si ho všetci obľúbili, aj tí najmenší. Mak tam nie je ani cítiť, ale stále je vynikajúci. Je super sladký a zrnká maku Vám jemné chrumkajú v ústach, no pritom by ste ani nevedeli, že je to mak. ?
porcia
príprava
na 180 °C
Suroviny
6 ks |
|
8 PL |
|
1 hrnček |
|
1 alebo 2 hrnčeky (podľa chuti) |
|
1 bal. |
|
1 a 1/2 hrnčeka |
|
Navrch: | |
podľa chuti (čokoládová, citrónová) |
|
podľa chuti (čučoriedkový, jahodový, malinový) |
|
Postup
-
1
V jednej miske vyšľaháme vaječné bielky do tuhého snehu. Odložíme zatiaľ bokom.
- 2
Pustíme sa do samotného makového cesta. V ďalšej miske zmiešame všetky ostatné suroviny - žĺtky, vodu, cukor, celý mak a potom múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Na záver do cesta zamiešame sneh z bielkov.
- 3
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C cca 20-25 minút.
- 4
Ja vrch koláča polejem citrónovou polevou alebo natriem džemom a rozpustenou čokoládou či maslom zmiešaným so Zlatým klasom a navrch potrúsim kúsky vlašských orechov. No dá sa papať aj čistý, kedže je sám o sebe dosť sladký alebo zapiecť s nejakými kúskami ovocia (napr. čerešne)… je to na vás. Dobrú chuť :)))
Tiež makový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tvoj koláč sa mi páči aj sa budem inšpirovať, len ťa poprosím, upresni váhu maku, lebo 300-500g je dosť veľké rozpätie množstva a od toho určite záleží výsledok. Vdaka:-)