Orieškovo-karamelové kocky s Amarettom fotorecept

stacy77777 - fotkastacy77777, 9. marca 2014

Trocha improvizácie....

35
porcií
70 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
200 g
1 ks
5 ks
100 g
80 g
100 ml
1 ks
5 ks
Karamel do cesta a plnky:
160 g
100 ml
100 ml
Smotanovo-karamelová plnka:
500 ml
250 ml
2 ks
Na povrch:
100 g
50 g
300 ml
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si upálime kryštálový cukor na karamel. Rozdelíme ho na dve časti, do jednej,ktorá pôjde do cesta,pridáme vodu a rozpustíme. Do druhej časti,ktorá pôjde do plnky, pridáme 100ml smotany na šľahanie a tiež rozpustíme. Oba necháme vychladiť.

    Orieškovo-karamelové kocky s Amarettom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na cesto si vymiešame žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom,pridáme vychladený karamel rozpustený vo vode, mleté lieskové oriešky,múku s kypriacim práškom a sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, pečieme na 180°C asi 25minút.

    Orieškovo-karamelové kocky s Amarettom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do druhej časti karamelu, ktorý sme rozpustili v smotane, pridáme ostatnú smotanu na šľahanie,pridáme ztužovače a vyšľaháme. Pridáme kyslú smotanu a ešte troška premiešame.

    Orieškovo-karamelové kocky s Amarettom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uvaríme si kávu,pridáme Amaretto,necháme vychladiť.

    Orieškovo-karamelové kocky s Amarettom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladenou kávou zľahka pokropíme cesto a natrieme smotanovú plnku.

    Orieškovo-karamelové kocky s Amarettom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na plnku poukladáme piškóty namáčané v káve s Amarettom. Posypeme mletými lieskovými orieškami,poprášime kakaovým práškom. Necháme vychladiť a ztuhnúť.

    Orieškovo-karamelové kocky s Amarettom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
@Stacy77777 , tak som sa teda dočkala... si môžem potichúčky ešte raz zaslintať nad nimi... ale vieš čo? Ja si ich aj uložím, bo takúto dobrotku by bolo hriechom neskúsiť... ďakujem za krásny recept inšpiračný 5* :)

Pridaj komentár k receptu: