Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Pripravíme si oriešky, čokoládu a kokosové mlieko.
-
2
Oriešky nasucho opražíme v rúre vyhriatej na 180°C cca 10 minút.
-
3
Opražené oriešky majú popraskanú šupku.
-
4
Preložíme ich do čistej utierky a vyšúchame. Tak sa zbavíme hnedej šupky.
-
5
Oriešky preložíme do mixéra.
-
6
Rozmixujeme ich. Najprv budú mať sypkú konzistenciu.
-
7
Mixujeme ďalej kým z nich nevznikne hladké orieškové maslo. Musím však upozorniť, že slabší mixér to pravdepodobne nezvládne.
-
8
Kým sa oriešky mixujú, zohrejeme kokosové mlieko. Keď sa na okraji hrnca začnú tvoriť male bublinky odstavíme. Pridáme čokoládu a rozmiešame dohladka.
-
9
Čokoládový krém pridáme do mixéra k orieškovému maslu, ochutíme štipkou soli a rozmixujeme. Podľa chuti dosladíme. Ak používam 53 % čokoládu tak krém nesladím. Pri čokoláde s obsahom kakaa viac nez 70 % pridávam trochu javorového alebo agávového sirupu. Hotový krém skladujem v chladničke.
Diskusia k receptu