Orieškovo - čokoládový krém (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Postup
- Pripravíme si oriešky, čokoládu a kokosové mlieko.
- Oriešky nasucho opražíme v rúre vyhriatej na 180°C cca 10 minút.
- Opražené oriešky majú popraskanú šupku.
- Preložíme ich do čistej utierky a vyšúchame. Tak sa zbavíme hnedej šupky.
- Oriešky preložíme do mixéra.
- Rozmixujeme ich. Najprv budú mať sypkú konzistenciu.
- Mixujeme ďalej kým z nich nevznikne hladké orieškové maslo. Musím však upozorniť, že slabší mixér to pravdepodobne nezvládne.
- Kým sa oriešky mixujú, zohrejeme kokosové mlieko. Keď sa na okraji hrnca začnú tvoriť male bublinky odstavíme. Pridáme čokoládu a rozmiešame dohladka.
- Čokoládový krém pridáme do mixéra k orieškovému maslu, ochutíme štipkou soli a rozmixujeme. Podľa chuti dosladíme. Ak používam 53 % čokoládu tak krém nesladím. Pri čokoláde s obsahom kakaa viac nez 70 % pridávam trochu javorového alebo agávového sirupu. Hotový krém skladujem v chladničke.