Orieškovo - čokoládový krém (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Pripravíme si oriešky, čokoládu a kokosové mlieko.
  2. Oriešky nasucho opražíme v rúre vyhriatej na 180°C cca 10 minút.
  3. Opražené oriešky majú popraskanú šupku.
  4. Preložíme ich do čistej utierky a vyšúchame. Tak sa zbavíme hnedej šupky.
  5. Oriešky preložíme do mixéra.
  6. Rozmixujeme ich. Najprv budú mať sypkú konzistenciu.
  7. Mixujeme ďalej kým z nich nevznikne hladké orieškové maslo. Musím však upozorniť, že slabší mixér to pravdepodobne nezvládne.
  8. Kým sa oriešky mixujú, zohrejeme kokosové mlieko. Keď sa na okraji hrnca začnú tvoriť male bublinky odstavíme. Pridáme čokoládu a rozmiešame dohladka.
  9. Čokoládový krém pridáme do mixéra k orieškovému maslu, ochutíme štipkou soli a rozmixujeme. Podľa chuti dosladíme. Ak používam 53 % čokoládu tak krém nesladím. Pri čokoláde s obsahom kakaa viac nez 70 % pridávam trochu javorového alebo agávového sirupu. Hotový krém skladujem v chladničke.