Oreo cheesecake bez pečenia
Suroviny
| Korpus: | |
| 250 g (tmavá časť bez krému) |
|
| 125 g |
|
| Krém: | |
| 600 g (Philadelphia) |
|
| 50 g |
|
| 250 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 100 g nalámané |
|
| Ganache: | |
| 200 g |
|
| 100 ml |
|
Postup
-
1
Korpus: Roztopené maslo zmiešame s rozdrobenými sušienkami a vysypeme na dno formy 24 cm. Rovnomerne uhladíme.
- 2
Krémový syr vymiešame s práškovým cukrom. Prilejeme šľahačkovú smotanu, pridáme Smetafix a šľaháme ďalej. Nakoniec vsypeme nalámané sušienky a zľahka premiešame.
- 3
Krém nanesieme na sušienkový základ a dáme do chladu kým pripravujeme ganache.
- 4
Na ganache zohrejeme smotanu a v nej následne rozpustíme čokoládu za občasného miešania.
- 5
Nie horúce nalejeme na krém a necháme stuhnúť cez noc. Koláč nebude ako klasický cheesecake, ale skôr šľahačkový.
Tiež nepečený cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu