Orechovo-žĺtkové rezy (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Tento recept ma zaujal v jednej knihe, recept pochádza z Gemera, ale chutí aj na Záhorí, len cukru som dala menej.

33
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, pridáme pomleté orechy
  2. striedavo po častiach tuhý sneh
  3. a preosiatu múku s práškom do pečiva
  4. vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme
  5. Kým sa pečie cesto, vymiešame žĺtky s cukrom
  6. pekne do penista, najlepšie ručným šľahačom
  7. na horúci upečený koláč vylejeme časť žĺtkovej polevy a rozotrieme na tenký film
  8. pridáme zvyšok polevy a rovnomerne rozotrieme
  9. necháme úplne vychladnúť a krájame nožíkom, ktorý si namáčame do horúcej vody