Orechovo-žĺtkové rezy (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Tento recept ma zaujal v jednej knihe, recept pochádza z Gemera, ale chutí aj na Záhorí, len cukru som dala menej.
33 porcií |
20 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, pridáme pomleté orechy
- striedavo po častiach tuhý sneh
- a preosiatu múku s práškom do pečiva
- vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme
- Kým sa pečie cesto, vymiešame žĺtky s cukrom
- pekne do penista, najlepšie ručným šľahačom
- na horúci upečený koláč vylejeme časť žĺtkovej polevy a rozotrieme na tenký film
- pridáme zvyšok polevy a rovnomerne rozotrieme
- necháme úplne vychladnúť a krájame nožíkom, ktorý si namáčame do horúcej vody