Orechovo-čokoládová torta fotorecept

stacy77777 - fotkastacy77777, 29. augusta 2014

Narodeninová, na prianie....

20
porcií
150 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto na 4 okrúhle korpusy:
300 g
300 g
7 ks
6 PL mleté
1 bal.
1 bal.
10 PL vlažná
Plnka orechová:
250 g
200 g
150 g mleté
7 PL
1 bal.
Plnka čokoládovo-orechová:
0,5 l
2 PL
1 bal.
150 g
250 g
200 g
4 PL
0,5 dl (rum)
5 PL mleté
Marcipán domáci:
200 g
200 g
2 PL
podľa potreby
Na dozdobenie:




Postup

  1. 1

    Vymiešame si práškový a vanilkový cukor so žltkami, pridáme vodu,mleté orechy, múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na 4 časti - korpusy, pečieme na 170°C cca 12minút. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pomleté orechy zalejeme potrebným mliekom,premiešame, prehrejeme nad ohňom, necháme vychladnúť. Vymiešame si práškový a vanilkový cukor s maslom, pridáme vychladnutú orechovú zmes,dobre spolu premiešame.

  3. 3

    Na čokoládovo-orechovú plnku si najskôr uvaríme puding. V mlieku rozmiešame zlatý klas a dve polievkové lyžice kávy. Do horúceho uvareného pudingu vmiešame rozlámanú horkú čokoládu. Miešame, kým sa nerozpustí, potom necháme vychladnúť.

  4. 4

    Vymiešame si práškový a vanilkový cukor s maslom, pridáme kakaový prášok a um. Vmiešavame pomaly vychladený puding,nakoniec pridáme mleté orechy.

  5. 5

    Plnku natierame striedavo, dve vrstvy tmavej, dve svetlej. Trocha tmavej som ponechala na okraje. Dáme do chladničky ztuhnúť.

    Orechovo-čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vypracujeme si marcipán. Ja som si pripravila vlastne deň vopred, aby ružičky dostatočne ztvrdli. Vypracujeme práškový cukor so sušeným mliekom,olejom a vodou. Vodu pridávame veľmi opatrne,po lyžiciach, aby nám marcipán moc neredol. Pridala som gélové žlté farbivo a vyrobila ruže. Svetlejšie ruže sú ponechané farebne tak, aký vlastne marcipán vyšiel po vypracovaní. Mal svetlo banánovú farbu.

    Orechovo-čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na vrch torty som vyvaľkala trocha svetlejšieho marcipánu, na okraje potreté tmavou plnkou obložila orieškové trubičky,spotrebovala som takmer 4 balenia. Dozdobila po úplnom ztuhnutí stuhou.

    Orechovo-čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A ešte v reze....

    Orechovo-čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

jozka2
Tvoja torticka vyzera skvele,krasna praca,krasny dojem.Chutovo musi byt vynikajuca.5*
kukulienka71
@stacy77777 , si veľmi šikovná! také ružičky... čokoládovo-orechovo-kávová plnka je moje! a ten bod 8 vidieť teraz v noci...no,nič, len 5*, KK a ten marcipán tiež vyskúšam, bezfarebný;-)
manya
krásne ružičková, po prečítaní receptu - pochopiteľne fajnová, dráždiš v takúto neskorú nočnú hodinu;
izabella929
@stacy77777...u ž som tvoje dielo a túto nekonečne nádhernú krásu obdivovala aj na Face...a teraz si ju pridala aj v reze...skutočná krása a iste veľmi chutná.-)
mesiar50
Všetky tvoje torty sú prekrásne a táto obzvlášť.Moja velká poklona pred tvojim cukrárskym umením.
olinecka
Tak torta je nádherná,a tie marcipanové ružičky ,paráda.Chvalim!!
havino
@stacyy , už som ju obdivovala a poznáš môj názor, si moja krvná skupina, šikovná šikulka , ružičky teda klobúk dole a pred tvojím upečením celej domácej chutnej torty




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia