Orechovo-čokoládová torta (fotorecept)

Autor receptu: stacy77777

Narodeninová, na prianie....

20
porcií
150 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Vymiešame si práškový a vanilkový cukor so žltkami, pridáme vodu,mleté orechy, múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na 4 časti - korpusy, pečieme na 170°C cca 12minút. Necháme vychladnúť.
  2. Pomleté orechy zalejeme potrebným mliekom,premiešame, prehrejeme nad ohňom, necháme vychladnúť. Vymiešame si práškový a vanilkový cukor s maslom, pridáme vychladnutú orechovú zmes,dobre spolu premiešame.
  3. Na čokoládovo-orechovú plnku si najskôr uvaríme puding. V mlieku rozmiešame zlatý klas a dve polievkové lyžice kávy. Do horúceho uvareného pudingu vmiešame rozlámanú horkú čokoládu. Miešame, kým sa nerozpustí, potom necháme vychladnúť.
  4. Vymiešame si práškový a vanilkový cukor s maslom, pridáme kakaový prášok a um. Vmiešavame pomaly vychladený puding,nakoniec pridáme mleté orechy.
  5. Plnku natierame striedavo, dve vrstvy tmavej, dve svetlej. Trocha tmavej som ponechala na okraje. Dáme do chladničky ztuhnúť.
  6. Vypracujeme si marcipán. Ja som si pripravila vlastne deň vopred, aby ružičky dostatočne ztvrdli. Vypracujeme práškový cukor so sušeným mliekom,olejom a vodou. Vodu pridávame veľmi opatrne,po lyžiciach, aby nám marcipán moc neredol. Pridala som gélové žlté farbivo a vyrobila ruže. Svetlejšie ruže sú ponechané farebne tak, aký vlastne marcipán vyšiel po vypracovaní. Mal svetlo banánovú farbu.
  7. Na vrch torty som vyvaľkala trocha svetlejšieho marcipánu, na okraje potreté tmavou plnkou obložila orieškové trubičky,spotrebovala som takmer 4 balenia. Dozdobila po úplnom ztuhnutí stuhou.
  8. A ešte v reze....