Orechovo-čokoládová torta (fotorecept)
Autor receptu: stacy77777
Narodeninová, na prianie....
20 porcií |
150 minút príprava |
50 minút na 170 °C |
Postup
- Vymiešame si práškový a vanilkový cukor so žltkami, pridáme vodu,mleté orechy, múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na 4 časti - korpusy, pečieme na 170°C cca 12minút. Necháme vychladnúť.
- Pomleté orechy zalejeme potrebným mliekom,premiešame, prehrejeme nad ohňom, necháme vychladnúť. Vymiešame si práškový a vanilkový cukor s maslom, pridáme vychladnutú orechovú zmes,dobre spolu premiešame.
- Na čokoládovo-orechovú plnku si najskôr uvaríme puding. V mlieku rozmiešame zlatý klas a dve polievkové lyžice kávy. Do horúceho uvareného pudingu vmiešame rozlámanú horkú čokoládu. Miešame, kým sa nerozpustí, potom necháme vychladnúť.
- Vymiešame si práškový a vanilkový cukor s maslom, pridáme kakaový prášok a um. Vmiešavame pomaly vychladený puding,nakoniec pridáme mleté orechy.
- Plnku natierame striedavo, dve vrstvy tmavej, dve svetlej. Trocha tmavej som ponechala na okraje. Dáme do chladničky ztuhnúť.
- Vypracujeme si marcipán. Ja som si pripravila vlastne deň vopred, aby ružičky dostatočne ztvrdli. Vypracujeme práškový cukor so sušeným mliekom,olejom a vodou. Vodu pridávame veľmi opatrne,po lyžiciach, aby nám marcipán moc neredol. Pridala som gélové žlté farbivo a vyrobila ruže. Svetlejšie ruže sú ponechané farebne tak, aký vlastne marcipán vyšiel po vypracovaní. Mal svetlo banánovú farbu.
- Na vrch torty som vyvaľkala trocha svetlejšieho marcipánu, na okraje potreté tmavou plnkou obložila orieškové trubičky,spotrebovala som takmer 4 balenia. Dozdobila po úplnom ztuhnutí stuhou.
- A ešte v reze....