Foto: ancicka
Korpus orechový, plnka bielková čokoládová a chuť tiramisu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
200 g |
|
150 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
PLNKA: | |
5 ks |
|
300 g |
|
300 g |
|
štipka |
|
100 g |
|
podľa potreby |
|
250 ml |
|
podľa chutí |
|
Postup
-
1
Celé vajcia vyšľaháme do peny.
-
2
Múku, kypr.prášok a mleté orechy zmiešame
-
3
a zľahká zamiešame do cesta. Vylejeme na plech vyložený papierom.
-
4
Plnku si pripravíme podľa tohto receptu: http://varecha.pravda.sk/recepty/swiss-biely-maslovy-krem-fotorecept/62624-recept.html
Do hotovej pridáme rozpustenú čokoládu a zašľaháme. -
5
Pripravíme si kávu s rumom.
-
6
Z vychladeného piškotového cesta odstraníme papier a plnku si rozdelíme na tri časti, lebo na piškótu natrieme jednú časť plnky, na to máčané piškóty,
-
7
druhu vrstvu plnky, zasa máčené piškóty a tretiu časť plnky. Plnku rovnomerne rozotrieme na celý koláč.
-
9
a posypeme čokoládou na zdobenie. Necháme v chlade stuhnuť
-
10
a pokrájame na rezy.
Asi celý rez preklopís na dosku, stiahnes papier. Ja by som postupovala dalej tak, ze uz cesto nevrátim naspat na povodny plech, ale vlastne na plochu, ktora bola na spodu uz nanášam krém. Takže vrch cesta je vlastne naspodu. To preto, že po stiahnutí papiera ostane povrch cesta porovitý a bez vrchnej blanky. Taketo cesto lepsie prijíma na seba krém.
Mám pravdu alebo máš iný postup zaužívaný? Dakujem za odpoved, pekny den prajem všetkým.
nie,ja odstraním papier a cestonaspäť prevratím.Ak nechán cesto otočené tak sa prilepí a vrchná kôrka ti ostane na spodku.Ja ked otočím,tak jemne narežem,ak nesťahujem vrchnú kôrku a tak natieram plnku.Ja som to už veľa raz ukazovala v mojích receptoch.
Vdaka za nahliadnutie receptu.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆
včera som robila tento Váš koláčik a je výborný :) ... pripájam aj foto v mojom podaní...
Paráda,pozdravujem.
@Ancicka (19.11.2016 15:26)
Dakujem.