Orechové tiramisu rezy fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 25. septembra 2016
Orechové tiramisu rezy (fotorecept)
Foto: ancicka

Korpus orechový, plnka bielková čokoládová a chuť tiramisu.

44
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
200 g
150 g
100 g
1 ks
PLNKA:
5 ks
300 g
300 g
štipka
100 g
podľa potreby
250 ml
podľa chutí

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé vajcia vyšľaháme do peny.

    Orechové tiramisu rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku, kypr.prášok a mleté orechy zmiešame

    Orechové tiramisu rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a zľahká zamiešame do cesta. Vylejeme na plech vyložený papierom.

    Orechové tiramisu rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnku si pripravíme podľa tohto receptu: http://varecha.pravda.sk/recepty/swiss-biely-maslovy-krem-fotorecept/62624-recept.html
    Do hotovej pridáme rozpustenú čokoládu a zašľaháme.

    Orechové tiramisu rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si kávu s rumom.

    Orechové tiramisu rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z vychladeného piškotového cesta odstraníme papier a plnku si rozdelíme na tri časti, lebo na piškótu natrieme jednú časť plnky, na to máčané piškóty,

    Orechové tiramisu rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    druhu vrstvu plnky, zasa máčené piškóty a tretiu časť plnky. Plnku rovnomerne rozotrieme na celý koláč.

    Orechové tiramisu rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 9

    a posypeme čokoládou na zdobenie. Necháme v chlade stuhnuť

    Orechové tiramisu rezy (fotorecept) - obrázok 9
  9. 10

    a pokrájame na rezy.

    Orechové tiramisu rezy (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
U nás je teraz o 7 hodín menej ako pod Spišskou kapitulou (00,57) takže ja môžem hneď a zaraz, s pár rezmi Tvojeho tiramisu ku večernej káve, milá @ancicka
Mna by zaujimalo, ako robis to odstranovanie peciaceho. papiera.
Asi celý rez preklopís na dosku, stiahnes papier. Ja by som postupovala dalej tak, ze uz cesto nevrátim naspat na povodny plech, ale vlastne na plochu, ktora bola na spodu uz nanášam krém. Takže vrch cesta je vlastne naspodu. To preto, že po stiahnutí papiera ostane povrch cesta porovitý a bez vrchnej blanky. Taketo cesto lepsie prijíma na seba krém.
Mám pravdu alebo máš iný postup zaužívaný? Dakujem za odpoved, pekny den prajem všetkým.
@Marienka44 (26.9.2016 14:01)

nie,ja odstraním papier a cestonaspäť prevratím.Ak nechán cesto otočené tak sa prilepí a vrchná kôrka ti ostane na spodku.Ja ked otočím,tak jemne narežem,ak nesťahujem vrchnú kôrku a tak natieram plnku.Ja som to už veľa raz ukazovala v mojích receptoch.
Vdaka za nahliadnutie receptu.

Pridaj komentár k receptu: