Orechové špirálky
Autor receptu: alalea
Tento recept ma zaujal najmä vizážou. Je jednoduchý, ale krásne ukáže na podnosoch,
rozhodne nový nápad pre oživenie. Pochádza z knižky jednej tradičnej rakúskej cukrárne.
100 porcií |
90 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny vymiesime rukami do pevného bochníka a necháme stáť aspoň hodinu. Vyvaľlkáme na hrúbku cca 3mm a vykrajujeme kolieska.
- Upečené kolieska necháme vychladnúť, pripravíme si polevu z bielkov, citrónovej šťavy a cukru (klasickú, ako na medovníky) a na vychladnuté kolieska kreslíme špirály. Keď poleva zaschne, vyplníme prázdny priestor na kolieskach ríbezľovým džemom. Nechala som ich odstáť do nasledujúceho dňa, džem krásne zaschol a výsledok je rozhodne zaujímavý. :)