Orechové špirálky

Autor receptu: alalea

Tento recept ma zaujal najmä vizážou. Je jednoduchý, ale krásne ukáže na podnosoch, rozhodne nový nápad pre oživenie. Pochádza z knižky jednej tradičnej rakúskej cukrárne.

100
porcií
90 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Suroviny vymiesime rukami do pevného bochníka a necháme stáť aspoň hodinu. Vyvaľlkáme na hrúbku cca 3mm a vykrajujeme kolieska.
  2. Upečené kolieska necháme vychladnúť, pripravíme si polevu z bielkov, citrónovej šťavy a cukru (klasickú, ako na medovníky) a na vychladnuté kolieska kreslíme špirály. Keď poleva zaschne, vyplníme prázdny priestor na kolieskach ríbezľovým džemom. Nechala som ich odstáť do nasledujúceho dňa, džem krásne zaschol a výsledok je rozhodne zaujímavý. :)