4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 balenie |
|
200 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
80 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a nakrájame na 12 štvorcov. Plnka: orechy a piškóty pomelieme, k nim pridáme umyté a posekané hrozienka a zalejeme teplým mliekom. Potom pridáme práškový cukor, rum a dôkladne premiešame.
- 2
Orechovú plnku rozdelíme na pokrájané štvorce. Každý zvinieme do tvaru rožka a uložíme na studenou vodou opláchnutý plech. Povrch rožtekov potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme do zlatista.
- 3
Vychladnuté rožky posypeme práškovým cukrom.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu