Orechové rožky z lístkového cesta

sandra - fotkasandra, 27. októbra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balenie
200 g
100 g
50 g
100 ml
1 PL
1 ks
80 g




Postup

  1. 1

    Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a nakrájame na 12 štvorcov. Plnka: orechy a piškóty pomelieme, k nim pridáme umyté a posekané hrozienka a zalejeme teplým mliekom. Potom pridáme práškový cukor, rum a dôkladne premiešame.

  2. 2

    Orechovú plnku rozdelíme na pokrájané štvorce. Každý zvinieme do tvaru rožka a uložíme na studenou vodou opláchnutý plech. Povrch rožtekov potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme do zlatista.

  3. 3

    Vychladnuté rožky posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu