Orechové klobásky
Autor receptu: nelajsia
Fajná mňamka - pre vegetariánov a iné bytosti :-))
25-30 klobások porcií |
15 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky suroviny dobre premiešame a necháme stáť 1 hodinu v chladničke.
- Formujeme malé klobásky - ako čevapčiči. Vypražíme na oleji, ale nie dlho, lebo orechy rýchlo zhorknú.
- Keď ich opečieme, vyberieme na pekáč, podlejeme 1 dl vody, poukladať môžeme aj jedno na druhé, prikryté necháme v rúre spariť.
Podávame k nim zemiakovú kašu, zemiakový alebo iný šalát.
Studené môžeme pokrájať a urobiť obložené chlebíčky.
Podľa chuti môžeme dochutiť pikantnejšie, chilli, alebo viac cesnaku.