Orechové klobásky

Autor receptu: nelajsia

Fajná mňamka - pre vegetariánov a iné bytosti :-))

25-30 klobások
porcií
15 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Všetky suroviny dobre premiešame a necháme stáť 1 hodinu v chladničke.
  2. Formujeme malé klobásky - ako čevapčiči. Vypražíme na oleji, ale nie dlho, lebo orechy rýchlo zhorknú.
  3. Keď ich opečieme, vyberieme na pekáč, podlejeme 1 dl vody, poukladať môžeme aj jedno na druhé, prikryté necháme v rúre spariť. Podávame k nim zemiakovú kašu, zemiakový alebo iný šalát. Studené môžeme pokrájať a urobiť obložené chlebíčky. Podľa chuti môžeme dochutiť pikantnejšie, chilli, alebo viac cesnaku.