Foto: stacy77777
Jeden z veľmi starých receptov, s nie práve milým názvom, ale o to s lepšou chuťou. Recept je v našej rodine naozaj dlhé desaťročia, Zobraziť celý popisJeden z veľmi starých receptov, s nie práve milým názvom, ale o to s lepšou chuťou. Recept je v našej rodine naozaj dlhé desaťročia, od veľmi milej panej, ktorá chodievala pekávať na svadby,teda, ešte keď sa zišlo viac ženičiek z rodiny a pieklo sa doma.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
240 g |
|
2 ks |
|
160 g |
|
100 g |
|
80 g |
|
1 ks |
|
1 čl |
|
podľa potreby |
|
Plnka: | |
100 g |
|
125 g |
|
3 pl |
|
0,5 dcl (rum) |
|
1 pl |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Príprava je veľmi rýchla. Vymiešame si žĺtka s práškovým a vanilkovým cukrom.
- 2
Pridáme mleté a sekané orechy, strúhanku,kakao. Všetko spolu zmiešame na hustú hmotu.
- 3
Lyžičkou robíme na plech vyložený papierom na pečenie kôpky. Pečieme cca 15minút na 170°C. Necháme vychladnúť.
- 4
Na plnku vymiešame všetky suroviny spolu naraz.
- 5
Pohárom povykrajujeme z tortových oplátkov kolieska,približne tvaru samotnej hrudky. Na koliesko nanesieme plnku a zlepíme.
- 6
Na koniec pofŕkame roztopenou čokoládou.
- 7
Robievam aj svetlú verziu, bez kakaa, s troškou citrónovej kôry. Pri takomto vianočnom pečení môžeme kľudne použiť ľubovoľnú plnku,ak nám trebárs zostane zvyšok.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu