Orechová torta
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
na 160/180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
4 ks |
|
90 g |
|
40 ml |
|
70 g (napr. Nutella) |
|
150 g |
|
1 ČL zarovnaná |
|
Na náplň: | |
500 ml |
|
1 PL zarovnaná (napr. Nutella) |
|
1 PL zarovananá |
|
2 bal. |
|
50 g |
|
Na posypanie: | |
2 PL zarovnané |
|
1 PL zarovnaná |
|
Ešte potrebujeme: | |
s priemerom 26 cm |
|
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta ušľaháme vajcia a cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Krátko vmiešame olej a lieskovoorieškový krém. Zmiešame múku a kypriaci prášok a vmiešame do peny. Cesto naplníme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br> <br> Elektrická rúra: asi 180 °C<br> Teplovzdušná rúra: asi 160 °C<br> Plynová rúra: stupeň 3<br>
- 2
Korpus necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke a jedenkrát pozdĺžne rozrežeme.
- 3
Na prípravu náplne ušľaháme smotanu elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni spoločne s lieskovoorieškovým krémom, cukrom a smeta-fixom dotuha. Do polovice náplne vmiešame orechy. Na spodnú polovicu korpusu nanesieme náplň s orechmi. Povrch torty potrieme časťou náplne bez orechov a zvyškom náplne tortu pomocou cukrárskeho vrecka ozdobíme. Nakoniec tortu posypeme čokoládou a orechmi. Až do podávania uložíme do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu