Orechová torta

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 15. mája 2014
Orechová torta
Foto: droetker

Komerčný recept

16
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 160/180 °C

Suroviny

Na cesto:
4 ks
90 g
40 ml
70 g (napr. Nutella)
150 g
1 ČL zarovnaná
Na náplň:
500 ml
1 PL zarovnaná (napr. Nutella)
1 PL zarovananá
2 bal.
50 g
Na posypanie:
2 PL zarovnané
1 PL zarovnaná
Ešte potrebujeme:
 s priemerom 26 cm

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta ušľaháme vajcia a cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Krátko vmiešame olej a lieskovoorieškový krém. Zmiešame múku a kypriaci prášok a vmiešame do peny. Cesto naplníme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: asi 180 °C
    Teplovzdušná rúra: asi 160 °C
    Plynová rúra: stupeň 3

  2. 2

    Korpus necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke a jedenkrát pozdĺžne rozrežeme.

  3. 3

    Na prípravu náplne ušľaháme smotanu elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni spoločne s lieskovoorieškovým krémom, cukrom a smeta-fixom dotuha. Do polovice náplne vmiešame orechy. Na spodnú polovicu korpusu nanesieme náplň s orechmi. Povrch torty potrieme časťou náplne bez orechov a zvyškom náplne tortu pomocou cukrárskeho vrecka ozdobíme. Nakoniec tortu posypeme čokoládou a orechmi. Až do podávania uložíme do chladničky.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Taký orechový je pre mňa lákavý, a najmä tá šľahačkovo-nutelová plnka s orechami, orechy aj na vrchu......to je to pravé orechové :-)

Pridaj komentár k receptu: