Orechová torta

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

16
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 160/180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta ušľaháme vajcia a cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Krátko vmiešame olej a lieskovoorieškový krém. Zmiešame múku a kypriaci prášok a vmiešame do peny. Cesto naplníme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br> <br> Elektrická rúra: asi 180 °C<br> Teplovzdušná rúra: asi 160 °C<br> Plynová rúra: stupeň 3<br>
  2. Korpus necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke a jedenkrát pozdĺžne rozrežeme.
  3. Na prípravu náplne ušľaháme smotanu elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni spoločne s lieskovoorieškovým krémom, cukrom a smeta-fixom dotuha. Do polovice náplne vmiešame orechy. Na spodnú polovicu korpusu nanesieme náplň s orechmi. Povrch torty potrieme časťou náplne bez orechov a zvyškom náplne tortu pomocou cukrárskeho vrecka ozdobíme. Nakoniec tortu posypeme čokoládou a orechmi. Až do podávania uložíme do chladničky.