Orechová torta

19renca75 - bez fotky19renca75, 15. marca 2012

Je to výborná torta plná orechov .Deti ju majú radi.Je hotová cca 1 hod.

8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto :
4
20 Dg
10 Dg
1/2 balíčka
1/8 l
10
Plnka :
1/4 l
3 Dg
1
1 balíček
18 Dg
18 Dg
5 Dg




Postup

  1. 1

    CESTO : Žĺtky s práškovým cukrom vymiešame .Pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva ,mlieko a všetko dobre zamiešame .Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s mletými orechami po troche pridávame k cestu .Všetko zľahka premiešame .Tortovú formu vymastíme ,vysypeme múkou , nalejeme do nej cesto a pomaly upečieme vo vyhriatej rúre.Upečenú a vychladnutú tortu rozkrojíme a naplníme .Vrch torty potrieme plnkou ,posypeme mletými orechami a ozdobíme orechovými jadrami

  2. 2

    PLNKA : Mlieko ,múku , vanilkový cukor a žĺtokdobre rozmiešame a vo vodnom kúpeli za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu .Necháme vychladnúť .Maslo s práškovým cukrom dobre vymiešame do penista a pridáme k vychladnutej plnke .Dobre spolu zamiešame a naostatok zľahka primiešame z bielka ušľahaný tuhý sneh a pomleté orechy .

Diskusia k receptu

maladada
postup a obrázok mi nejako nepasuje k sebe, určite je na obrázku torta upečená podľa toho postupu?
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Orechové všetko je podľa mňa vynikajúce. Posúdiť môžem až po odskúšaní. Na pohľad mi to však nepripadá torta, ale orechová placka. Sory
hahaias
esi má pravdu nevidno to naplnenie, ale možno to je len fotkou...
irenaw
vyzerá to dobre, ale tiež si neviem predstaviť toto tenké cesto prekrojiť, nie sú náhodou krém a orechy natreté len navrchu? koľko mletých orechov ide do cesta 10 dg? tie orechové jadrá na ozdobu by mohli byť napísané na konci, nie v rámci cesta.
evanaaa
Ja tu nevidím žiaden obrázok, kde je? A aj ten link som si pozrela, ale tú tortu som ani tam neobjavila. Orechové mám rada, iste je aj torta dobrá, len ten sneh v surovom stave by som do plnky už asi nedávala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia