Orechová torta s parížskym krémom - pečenie a plnenie časť 1.
Foto: gabculka
Možno sa niekomu zíde :)
Suroviny
10 ks |
|
10 lyžíc |
|
5 lyžíc |
|
5 lyžíc |
|
štička |
|
Parížsky krém: | |
750 ml |
|
450 g - kvalitná |
|
Na potretie: | |
|
|
Na poliatie korpusu: | |
1 dcl /um |
|
podľa potreby |
|
|
Postup
-
1
Oddelíme bielka od žĺtkov. Bielka šľaháme.
-
2
Keď sú bielka čiastočne zašľahané, začneme po lyžiciach pridávať kryštáľový cukor.
-
3
Potom pridávame po jednom žĺtka a ešte šľaháme.
-
4
Postupne pridáme múku a orechy.
-
5
A štipku sódy bikarbóny.
-
6
Hotové cesto nalejeme do formy na pečenie a dáme piecť.
-
7
Nad parou varíme šľahačkovú smotanu, do ktorej sme pridali polámanú várovú čokoládu.
-
8
Keď máme čokoládu rozpustenú, odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Odložíme do chladničky do druhého dňa.
-
9
Upečený a vychladnutý korpus prekrojíme 2x.
-
10
Pokropíme ho rumom zmiešaným s vodou a sirupom.
-
11
Potrieme džemom
-
12
a plnkou. Takto naplníme aj druhú vrstvu.
-
13
Celú tortu potrieme zostávajúcim krémom a dáme dobre ztuhnúť do chladničky. Dokončenie pridám ako pokračovanie zajtra.
Tesim sa na pokracovanie receptu a ukladaaaaam!
Dakujem.
@nazarboncuk s kakaom somto ešte neskúšala, tak neviem.
áno, krém je vlastne parížska šľahačka
Ďakujem, snáď sa mi podarí :-)