Orechová torta s parížskym krémom - pečenie a plnenie časť 1.
Autor receptu: gabculka
Možno sa niekomu zíde :)
Postup- Oddelíme bielka od žĺtkov. Bielka šľaháme.
- Keď sú bielka čiastočne zašľahané, začneme po lyžiciach pridávať kryštáľový cukor.
- Potom pridávame po jednom žĺtka a ešte šľaháme.
- Postupne pridáme múku a orechy.
- A štipku sódy bikarbóny.
- Hotové cesto nalejeme do formy na pečenie a dáme piecť.
- Nad parou varíme šľahačkovú smotanu, do ktorej sme pridali polámanú várovú čokoládu.
- Keď máme čokoládu rozpustenú, odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Odložíme do chladničky do druhého dňa.
- Upečený a vychladnutý korpus prekrojíme 2x.
- Pokropíme ho rumom zmiešaným s vodou a sirupom.
- Potrieme džemom
- a plnkou. Takto naplníme aj druhú vrstvu.
- Celú tortu potrieme zostávajúcim krémom a dáme dobre ztuhnúť do chladničky.
Dokončenie pridám ako pokračovanie zajtra.
|