Orechová torta s parížskym krémom - pečenie a plnenie časť 1.

Autor receptu: gabculka

Možno sa niekomu zíde :)

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme bielka od žĺtkov. Bielka šľaháme.
  2. Keď sú bielka čiastočne zašľahané, začneme po lyžiciach pridávať kryštáľový cukor.
  3. Potom pridávame po jednom žĺtka a ešte šľaháme.
  4. Postupne pridáme múku a orechy.
  5. A štipku sódy bikarbóny.
  6. Hotové cesto nalejeme do formy na pečenie a dáme piecť.
  7. Nad parou varíme šľahačkovú smotanu, do ktorej sme pridali polámanú várovú čokoládu.
  8. Keď máme čokoládu rozpustenú, odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Odložíme do chladničky do druhého dňa.
  9. Upečený a vychladnutý korpus prekrojíme 2x.
  10. Pokropíme ho rumom zmiešaným s vodou a sirupom.
  11. Potrieme džemom
  12. a plnkou. Takto naplníme aj druhú vrstvu.
  13. Celú tortu potrieme zostávajúcim krémom a dáme dobre ztuhnúť do chladničky. Dokončenie pridám ako pokračovanie zajtra.