Orechmi plnený syr plesnivec na bylinkovom šaláte

Ján Zlúky
šéfkuchár hotela Galileo v Donovaloch, 25. júla 2012
Orechmi plnený syr plesnivec na bylinkovom šaláte
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (120 g)
100 g
100 g
100 g
150 g, aj červené
1 ks
50 ml
30 g
1 g
50 ml
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Syr priečne rozrežeme. Do stredu vložíme rozdrvené vlašské orechy a spojíme.

  2. 2

    Z valeriánky, rukoly, hrozna, hrušky a zázvorového oleja pripravíme šalát. Z brusnicového kompótu a kyslej smotany pripravíme omáčku.

  3. 3

    Na rozpálenom grile grilujeme plesnivec z oboch strán asi dve minúty.

Diskusia k receptu

nonna
....a obložíme šalátom a polejeme omáčkou. Tak? BRAVO!!! Vyhadzujem na FBčko.
gizy
ako stvorené pre mojho manzela...miluje plesnive syry
marc
,,,fantastické,,,,,,,mňam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia